• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

21.01.2020

21:32

(FOTO/VIDEO) OVOG SMO SE PLAŠILI, UDARIĆE BRAT NA BRATA NA CETINJU?! Milogorci najavili da će sprečiti litiju u prestonici CG - KRVOPROLIĆE PODRŽAVJU I IZ VLADE CG!

Balkan

(FOTO/VIDEO) OVOG SMO SE PLAŠILI, UDARIĆE BRAT NA BRATA NA CETINJU?! Milogorci najavili da će sprečiti litiju u prestonici CG - KRVOPROLIĆE PODRŽAVJU I IZ VLADE CG!

Podeli vest

Mitropolija crnogorsko-primorska za četvrtak je najavila moleban i prvu litiju na Cetinju, u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovijesti. Ipak, ova najava mirnog molitvenog hoda vernika Mitropolije crnogorsko-primorske po svemu sudeći neće proći bez povećanih tenzija uoči litije

Mediji bliski vlastima u Podgorici izveštavaju da "kao odgovor na najavljenu šetnju Cetinjem, društvenom mrežom 'Fejsbuk' kruži fotografija na kojoj je veliki transparent na kojem piše: 'Na Cetinje nema šetnje'".

Atmosferu je dodatno podgrejao i Srđan Kusovac, šef Vladinog Biroa za odnose sa javnošću i savetnik premijera Crne Gore Duška Markovića, koji je na svom nalogu na Fejsbuku takođe podelio fotografiju na kojoj grupa momaka drži razvijen transparent na kojem piše "Na Cetinje nema šetnje".

TREBA LI SRBIJA DA BUDE ZABRINUTA?! PUTIN UZIMA HRVATSKU! Nešto krupno se dešava u komšiluku, DA LI JE MILANOVIĆ RUSKI ČOVEK?!

Ova poruka, kako navode mediji u Crnoj Gori, jasno aludira na zakazani moleban i litiju koja će biti organizovani na Cetinju 23. januara, kako je danas najavila Crkvena opština Cetinje.

 

 

Podsetimo - vernici Srpske pravoslavne crkve nedeljama organizuju litije u više crnogorskih gradova i tako izražavaju protest zbog, kako kažu, najavljenog otimanja imovine SPC i traže da se Zakon o slobodi veroispovesti povuče.

SRBIJO, OBRATI PAŽNJU NA OVO - RUSI OČEKUJU NOVI FRONT: Intenzivna obuka i pripreme za borbu s dronovima-kamikazama!

Moleban i litija na Cetinju zakazani su za četvrtak u 17 časova.

 

 

Cetinje je od 90-ih godina uporište pristalica nezavisnosti Crne Gore i nekanonske takozvane "crnogorske pravoslavne crkve".

Sve o dešavanjima u Crnoj Gori pročitajte OVDE


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

UDARIĆE BRAT NA BRATA NA CETINJU?! Иза насловне реченце јесу упитник и узвичник, али је наслов изабрао онај коме звучи обећавајуће.

flamantes

pre 4 godine

Nijeste se plašili nego nadali, a nadaćete se i dalje.

Good

pre 4 godine

Podrska za litiju iz Novoga Grada Republika Srpska

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija