• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnik

22.01.2020

17:22

MILO, ŠTA ĆEŠ SAD? Mitropolija odlučila: Služiće se moleban na Cetinju!

Balkan

MILO, ŠTA ĆEŠ SAD? Mitropolija odlučila: Služiće se moleban na Cetinju!

Podeli vest

Crkvena opština cetinjska saopštila je da je uvažila sugestiju Uprave policije i otkazala litiju na Cetinju, ali da će moleban biti služen u Cetinjskom manastiru, kako je i bilo najavljeno

- Kako se ne bi doprinosilo mržnji među braćom, a da se ne bi ugrozilo dostojanstvo litija i prelepe slike koje ovih dana dolaze sa ulica crnogorskih gradova, koje bi pale u senku policijskih kordona na Cetinju i eventualnih incidenta, litija na Cetinju zasad neće biti održavana - objavljeno je na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorska.

(VIDEO) MILOVI BRANITELJI OD CETINJA NAPRAVILI ČAVOGLAVE! Tompsonovim pesmama protestovali protiv molebana i litije SPC!

Foto: Printskrin

Kako navode, litija je trebala da protekne u miru i dostojanstveno u neposrednoj blizini Cetinjskog manastira do Ćipura, gde se svake subote održava Služba Božija.

- Njen cilj je trebao da bude isto ono što je cilj svih molitvenih okupljanja ovih sedmica: molitva za mir, bratsku slogu i ljubav, koja je narušena donošenjem bezakonog propisa o slobodi veroispoviesti, objašnjava se u saopštenju.

U Mitropoliji kažu da je sugestija Uprave policije prihvaćena jer Mitropolija radi u dobrobiti svih građana Cetinja i Crne Gore.

"Argumentacija Policije je bila da su u posedu pouzdanih informacija da bi u toku Litije moglo doći do ozbiljnog narušavanja reda i mira, te da bi za njeno održavanje morale biti angažovane brojne policijske snage. Mitropolija je upoznala Policiju da sa strane Crkve, kao ni i u drugim gradovima, ne bi bili inicirani nikakvi incidenti", zaključuje se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

MILO, ŠTA ĆEŠ SAD? Mitropolija odlučila: Služiće se moleban na Cetinju! Мило неће учинити ама баш ништа, само ће мирно чекати да се попови и раја уморе од шетанја и слушанја молебана, а онда ће на лицу места почети да примена закона који је већ изгласан у црногорској скупштини.

Darko

pre 4 godine

Pa kad znaju zašto ne zaustave te sto hoće da prave nerede? Zašto zaustaviti ljude koji se mole? Gde tu ima logike? Ja hoću tebe da bijem i onda policija štiti mene siledziju. U najcrnjoj gori je svašta moguće pa i to.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija