• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iskra/Informer

23.01.2020

18:31

IZETBEGOVIĆU, STIDIŠ LI SE TI IČEG?! MANJE JE SRBA UBIJENO U RATU U BiH, NEGO SREBRENIČANA U JEDNOM DANU! Šta reći, hajde da se rastajemo, "DALEKO TI LEPA KUĆA"!

Balkan

IZETBEGOVIĆU, STIDIŠ LI SE TI IČEG?! MANJE JE SRBA UBIJENO U RATU U BiH, NEGO SREBRENIČANA U JEDNOM DANU! Šta reći, hajde da se rastajemo, "DALEKO TI LEPA KUĆA"!

Podeli vest

Predsednik bošnjačke Stranke demokratske akcije i zamenik predsedavajućeg Doma naroda PS BiH, Bakir Izetbegović, tvrdi da nad Srbima nije bilo masovnih zločina u proteklom ratu i da je broj stradalih Srba ukupno manji od broja stradalih u jednom danu u Srebrenici

Izetbegović je to rekao na sednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je većinom glasova odbila predlog izmene krivičnog zakona kojim bi bile predviđene kazne za negiranje genocida i ratnog zločina, koji je predložio poslanik Demokratske fronte.

Reagujući na izlaganje poslanice SNSD, Dušanke Majkić o talasu masovnih suđenja za zločine nad Srbima, Izetbegović je istakao da „nije bilo masovnih zločina nad Srbima i da će se uskoro utvrditi, kada se osude svi oni u talasu koji spominje, to neće biti jednako jednom danu zločina koji se desio u Srebrenici".

- Srbi treba da budu zahvalni na toj činjenici - rekao je Izetbegović.

SVIMA KOJI NISU SRBI SMETA IME REPUBLIKA SRPSKA! Bošnjački član predsedištva se nalupao gluposti: TO IME JE DISKRIMINIRAJUĆE!

Čisto da podsetimo, Alijinog malog, Centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica RS utvrdio je da je tokom rata 1991-1995. na području BiH poginulo ili nestalo 29.070 Srba. Od toga je 2.385 žena i 447 dece.

Samo u Sarajevu je ubijeno ili nestalo 8.225 osoba srpske nacionalnosti, za vreme rata postojala su 123 logora u kojima je zatvoreno više hiljada ljudi, a broj ubijenih u njima nikad nije istražen.

MILAČIĆ 'DEMOLIRAO' BRITANSKU AMBASADORKU! Je li to taj Vaš neokolonijalizam, ili odsustvo vaspitanja... MOŽETE SVE ŠTO HOĆETE, ALI NE I DOKLE HOĆETE!

Istoričar Milivoje Ivanišević autor je knjige "Dosije Sarajevo", popisao je imena 7.428 Srba stradalih u Sarajevu.

Srba u Sarajevu, po popisu iz 1991. godine, bilo je 157.526, dakle, oko 30 odsto tadašnjeg stanovništva ovoga grada, raspoređenih u 10 gradskih i prigradskih opština. Sada ih ima oko 20.000 hiljada i svi su smešteni u istočnom, srpskom delu grada.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zika

pre 4 godine

Zna on dobro koliko mu je otac zrtvovao sunarodnika u Srebrenici sa Bilom kaubojem da bi se to pripisalo Srbima i izazvao krvoprolice nad Srbima. Covek je jednostavno izgubljen u vremenu i prostoru a ni bezobrazluk i bestidnost mu nije stran no nicija nije gorela do zore pa nece ni njegova.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija