• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

25.01.2020

16:59

DŽENAN KOLIĆ NE ODUSTAJE OD PODRŠKE SRBIMA, tvrdi da je mnogo muslimana u litijama sa braćom pravoslavcima! MORAMO ODBRANITI SVETINJE!

Balkan

DŽENAN KOLIĆ NE ODUSTAJE OD PODRŠKE SRBIMA, tvrdi da je mnogo muslimana u litijama sa braćom pravoslavcima! MORAMO ODBRANITI SVETINJE!

Podeli vest

Kao nekome ko drži do svoje vere, koja nas uči da bratu pomognemo u nevolji, osetio sam potrebu da se solidarišem sa svojom braćom pravoslavcima, čije su svetinje ugrožene Zakonom o slobodi veroispovesti, i pružim svoj mali doprinos njihovoj borbi, kazao je u izjavi za Dan poslanik Demokrata Dženan Kolić

On je rekao da u tome veliku podršku dobija i od svojih sunarodnika.

- Oni zajedno sa mnom prisustvuju litijama naše braće pravoslavaca. To nije tipično nigde u svetu, ali bratska ljubav nas povezuje i obavezuje na to da im se svim srcem nađemo u nevolji i da im pružimo ljudsku i bratsku podršku. To je dokaz da je moja Crna Gora istinski bratska i građanska država. Nikada sebi ne bih dozvolio da o ljudima formiram mišljenje na osnovu njihove vere, nacije ili jezika kojim govore. To su intimne stvari svakog od nas, i to treba poštovati. Jedino važno jeste to da li je neko dobar i pošten čovek ili je kriminalac, lopov i ubica. To je jedina podela koja postoji u mojim očima, ali i u očima najvećeg dela građana Crne Gore. Naše različitosti nisu prepreke, već bogatstvo i vrednost više u našem suživotu i našim bratskim odnosima - kazao je Kolić.

Ocenio je da je Demokratska partija socijalista donošenjem Zakona o slobodi veroispovesti uvela vanredno identitetsko stanje u Crnoj Gori i naglasio da ga kao čoveka mnogo boli otimanje crkava, hramova, katedrala, džamija…

ŠEFU CRKVE U HRVATA NA TAJNOM RAČUNU NAŠLI 100 MILIONA EVRA! Vatikanska banka kardinalu Bozaniću blokirala račun, "LIJEPU NJIHOVU" TRESE NEVIĐENA AFERA! Šta reći... On bi trebalo da je Božji pastir!

- Nedopustivo je da u 21. veku neko nekome otima bilo šta. Naročito svetinje. Verujem u koncept građanske države u kojoj svako ima slobodu da bude ono što oseća, da se moli tamo gde se molio i do sada i da govori jezikom koji smatra maternjim. Država tu raznolikost treba da poštuje i ohrabruje, jer je to ono što je kulturno bogatstvo Crne Gore. Brat je mio, ma koje vere bio - ističe Kolić.

Foto: Printskrin/Fotoilustracija

Podsetimo, Video sa porukom Dženana Kolića, poslanika Demokratske Crne Gore, u kojoj on kaže da je musliman, ali da neće dozvoliti da crkve i katedrale budu pretvorene u skladišta cigareta, a džamija u banku Aca Đukanovića, odavno je prešao dva miliona pregleda na društvenim mrežama.

Sve o dešavanjima u Crnoj Gori pročitajte OVDE


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
goran

pre 4 godine

Bravo brate Dzenane,nije bitno koje si vere vazno je da si covek.U Pazaru ima puno ljudi koji veruju gospodinu Vucicu jer vidi sta se radi aipak ima i onih koji pokusavaju mrznjom sve to da pokvare.Kad bi nasa braca u Sarajevu i Pristini malo o tome razmislila gde bi nam bio kraj.Moramo se pomagati i drzati zajedno inace propadamo.jos jednom nije bitna Vera vazna je ljudskost.

Branislav

pre 4 godine

" nije bitna Vera vazna je ljudskost. "----------------------------------------------- Gorane u svemu se slažem sa tobom osim u u ovoj završnoj misli. Vera je najvažnija, SVI mi se rađamo sa poznanjem dobra i zla. Oni koji žive u veri žive za istinu za ljubav. Iz vere u Boga, Boga ljubavi i istine može da nastane samo dobro, onaj ko ne veruje ne zna za te ljudske karakteristike. Bog je namerno pomešao ljude, dopustio je da postoje mnogi jezici i više religija, ali sa jednom verom, verom u ljubav, istinu, i večni život, da se takmičimo u ljubavi, a ne u mržnji i zlu i da jednog dana SVI govorimo jednim jezikom, jednom verom, VEROM LJUBAVI, ISTINE i SVAKOG DOBRA! Bože blagoslovi nas da verujemo u Tebe i sami u sebe, makar jedan delić koliko ti veruješ u nas!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija