• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

29.01.2020

19:10

RUSIJA ZABRINUTA ZA SPC U CRNOJ GORI! Moskva smatra da to ne bi trebalo da ide na SB UN! BOCAN HARČENKO: MOSKVA ĆE POMOĆI, ALI...

Balkan

RUSIJA ZABRINUTA ZA SPC U CRNOJ GORI! Moskva smatra da to ne bi trebalo da ide na SB UN! BOCAN HARČENKO: MOSKVA ĆE POMOĆI, ALI...

Podeli vest

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko izjavio jeda je Moskva zabrinuta zbog situacije u vezi sa usvajanjem Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori i poručio da je najbolji način da se to pitanje reši u Crnoj Gori, u dogovoru sa Srbijom, a ne u Savetu bezbednosti UN

Na pitanje studenata Pravnog fakulteta da li bi Rusija pristala da pokrene raspravu u SB UN na temu položaja Srba i SPC u CG, ako bi Srbija to od nje tražila, Bocan Harčenko je rekao da Rusiju zabrinjava ova situacija, kao i situacija u pravoslavlju u Ukrajini, gde je, kako je naveo, u toku pokušaj rascepa Pravoslavne crkve.

Ambasador je dodao da će Rusija, ako dobije neku vrstu molbe, pokušati da da svoj doprinos u pravnim okvirima ovoj situaciji, ali je ocenio da ona nije za SB UN.

POKLONSKA "OBJASNILA" AMERIMA I NATO ZAŠTO SRBI VOLE RUSE! Zamislite, ne to im ne odgovara - E, TO SE ZOVE DRSKOST! A, I KO BI BIRAO TRAMPA UMESTO NJE?!

- Ona je za rešavanje, na najbolji način u Crnoj Gori, zajedno sa Srbijom - rekao je Bocan Harčenko studentima Pravnog fakulteta, gde je održao predavanje o Rezoluciji 1244.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija