• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.01.2020

13:20

POLICIJA KRIJE INFORMACIJU O MILOVIM SPECIJALCIMA NA SEVERU CG! Evo kako su objasnili šta rade u Beranama, Pljevljima i Bijelom Polju!

Balkan

POLICIJA KRIJE INFORMACIJU O MILOVIM SPECIJALCIMA NA SEVERU CG! Evo kako su objasnili šta rade u Beranama, Pljevljima i Bijelom Polju!

Podeli vest

Crnogorska Uprava policija krije informaciju o tome koliko je pripadnika elitnih jedinica upućeno na sever Crne Gore, gde su smešteni i koliko će to koštati građane, pišu podgorički mediji, pozivajući se na nezvanična saznanja, tvrde da se oni nalaze u tri hotela

Pozivajući se na više izvora, mediji navode da se specijalci u Beranama nalaze u privatnom smeštaju, ali da vlasnik tog beranskog hotela nije želeo da govori za njih da, kako se navodi, ne bi imao problema.

Vesti pišu da rukovodstvo Uprave policije od srede nije odgovorilo na pitanja - gde će biti smešteni specijalci, koliko će građane Crne Gore koštati njihov smeštaj, niti koliko dugo će se zadržati tamo.

Policija je saopštila ranije da su specijalci raspoređeni u Bijelom Polju, Beranama i Pljevljima, gde će obavljati “redovne poslove i zadatke” iz nadležnosti Uprave policije. U Pljevljima i Bijelom Polju oni takođe, prema nezvaničnim informacijama podgoričkog dnevnika, borave u hotelima.

Iz Uprave policije tom listu nije odgovoreno ni na pitanje o kojim poslovima i zadacima je reč, zbog kojih su specijalci poslati u te tri opštine na severu Crne Gore.

Umesto odgovora iz Uprave policije je rečeno da neće odgovarti na to pitanje - jer su, kako se navodi, poslali saopštenje tim povodom i konstatovali da je “dobro poznato šta su redovne aktivnosti policije”.

Načelnik Centra bezbednosti Pljevlja Dragan Slavulj juče je negirao da su pripadnici SAJ-a došli kako bi zabranili litije, koje se održavaju iz protesta zbog usvojenog Zakona o slobodi vroispovesti, kojem se protivi SPC i Mitropolija crnogorsko primorska.

On je na pres konferenciji kazao da to nije tačno, već da su „raspoređeni po odluci menadžmenta Uprave policije da pružaju podršku pripadnicima Centra bezbednosti Pljevlja u obavljanju redovnih zadataka“.

Slavulj je, piše list, istovremeno demantovao i informacije koje se plasiraju putem društvenih mreža - da među pripadnicima pljevaljske policije ima onih koji odbijaju poslušnost.

„Ne znam odakle vam taj podatak, ja ga nemam“, odgovorio je načelnik.

Policijski poslovi, prema Zakonu o unutrašnjim poslovima, su zaštita bezbednosti građana i Ustavom utvrđenih sloboda i prava, zaštita imovine, sprečavanje vršenja i otkrivanje krivičnih dela i prekršaja, pronalaženje učinilaca krivičnih dela i prekršaja i njihovo dovođenje nadležnim organima..., navodi list.

U Zakonu dalje piše da među te poslove spada i održavanje javnog reda i mira, obezbeđivanje javnih okupljanja građana visokog bezbednosnog rizika, obezbeđivanje određenih ličnosti, objekata i prostora, inspekcijski nadzor i kontrola bezbednosti u saobraćaju, granična kontrola, kontrola kretanja i boravka stranaca, obezbeđivanje uslova za izvršenje zadržavanja lica i druge poslovi propisane zakonom.

Slavulj kaže da je bezbednost u Pljevljima dobra i da su svi odgovorni da tako ostane, apelujući na građane, posebno na mlađe, da ne unose nemir među preko društvenih mreža.

„Jedino što u Pljevljima izaziva neki osećaj nesigurnosti jesu komentari preko društvenih mreža. Danas svako ima demokratsko pravo da piše svašta, da komentariše svašta, ali isto ima i odgovornost za sve to. Mi to pratimo, ali smatram ako izuzmemo društvene mreže da je stanje stabilno i da ovde nema razloga za unošenje nemira, nervoze i netrpeljivosti, a kamoli nekih drugih stvari..,” rekao je načelnik CB-a Pljevlja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srdjan

pre 4 godine

Nazalost oruzani sukob moze izbiti iznedju naoruzanih .......U tom kontekstu su specijalci koji ce da neposlusne policijske stanice razoruzaju i rasformiraju

roosdespot

pre 4 godine

Milo sada u ovoj situaciji samo šipćarima veruje....

Ja

pre 4 godine

U Bijelom Polju u hotelu franca koji je u stvarnom vlasnistvu ministara nuhodzica i simovica nalaze se batinasi zorana lazovica u civilu i cuvinim dzipovima. Kruze po gradu i bezuspjesno pokusavaju da zaplase narod. Ocekujte da ce brzo napraviti neki incident, jer njima samo haos moze da pomogne

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Čovek bez obraza, srama i stida! Evo ko je Srbin koji je je glasao za prijem samozvanog Kosova u SE!
c

Čovek bez obraza, srama i stida! Evo ko je Srbin koji je je glasao za prijem samozvanog Kosova u SE!

Potpredsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Snježana Novaković Bursać, članica delegacije BiH iz Republike Srpske, oglasila se za RT Balkan iz Strazbura i ocenila da je, po njenom mišljenju, "stav Saše Magazinovića po pitanju glasanja o prijemu tzv. Kosova neprikladan, imajući na umu da vrlo verovatno zna koliko je to pitanje važno i uznemirujuće za srpski narod u celini".

16.04.2024

22:32

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija