• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: nacionalist.rs

31.01.2020

19:07

DUHOVNI VOĐA SRPSKOG NARODA U CRNOJ GORI! Mitropolit Amfilohije nosi breme pastira pravoslavnog naroda uprkos diktaturi Milovog režima!

Balkan

DUHOVNI VOĐA SRPSKOG NARODA U CRNOJ GORI! Mitropolit Amfilohije nosi breme pastira pravoslavnog naroda uprkos diktaturi Milovog režima!

Podeli vest

Patnje verujućeg i čestitog srpskog i crnogorskog naroda koji se u borbi za očuvanje svojih svetinja u Crnoj Gori suočava sa nezapamćenim progonom, hapšenjima i prebijanjima od strane diktatorskog režima Mila Đukanovića, pokazale su celom svetu snagu Srpske pravoslavne crkve da u najboljem duhu Svetosavlja predvodi dostojanstvene proteste desetina hiljada vernika rešenih da do kraja brane svoje osnovno ljudsko pravo da veruju u Boga i poštuju svoje svetinje

Tu su pre svega svoju mudrost i duhovnost pokazali njeni pastiri predvođeni mitropolitom Amfilohijem kao neprikosnovenim autoritetom kako među verujućim narodom u Crnoj Gori, tako i u vaskolikom hrišćanskom svetu. Pa je tako čak i vrhuški DPS u svom njenom bunilu postalo jasno da čak i veći deo članova partije iako to ne smeju otvoreno da kažu, poštuju Amfilohija neuporedivo više nego celu njihovu partijsku kamarilu na čelu sa diktatorom Đukanovićem.


Uz sve probleme sa kojima se vernici i crkva u Crnoj Gori susreću već godinama Amfilohije se pokazao kao jedan od najboljih učenika svojih duhovnih otaca Svetog Justina i svetogorskog starca Pajsija, i dostojan naslednik vladika iz kuće Petrovića.


Jer nositi breme pastira pravoslavnog naroda u Crnoj Gori poslednjih godina je bilo skopčano sa nizom pritisaka kako od strane Milovog režima tako i od njegovih mnogo moćnijih saveznika na čijem se putu rastakanja pravoslavlja na globalnom nivou Amfilohije našao kao ključna, a pokazalo se i nepremostiva prepreka. Jer pusti snovi o pridobijanju Amfilohija za saveznika rešili bi sve njihove probleme i otvorili put za zatiranje SPC u Crnoj Gori. Đukanović a i njegovi mentori dobro znaju da raspop Miraš nikad neće okupiti više od šačice opskurnih likova za njegove performanse i da nikad neće biti poštovan izvan najekstremnijih ustaških krugova u susednoj Hrvatskoj. Zbog toga već godinama sve svoje resurse usmeravaju kako bi privoleli Amfilohija da carstvo nebesko zameni ovozemaljskim blagom, zaboravljajući valjda da imaju posla sa učenikom Svetog Justina.

(VIDEO) MILO ĐUKANOVIĆU, VIŠE NE KONTROLIŠEŠ CRNU GORU! Milačić u prvom obraćanju posle hapšenja: Dolje lanci i okovi, ne vežu se sokolovi!

 

 


Najnoviji događaji, kao i nebrojeno puta u istoriji pokazuju da što je progon veći to je snaga i jedinstvo naroda veće, jer predvođeni pastirom koji je ovozemaljski život posvetio jedinstvu i očuvanju srpske crkve i naroda, znaju da čovek ili nečovek ne može ništa da uradi što Bog ne dozvoli.


Pri tome uvek treba imati na umu da snaga tog pastira, mitropolita Amfilohija leži u činjenici da je u sebi sjedinio na najbolji način i u najvećoj meri mnoge vrline koje krase najbolje Srbe i Crnogorce, kao što su čojstvo i junaštvo, mudrost i beskrajna ljubav prema svom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi. I šta je naspram te snage sva ta bahata družina koja zapravo nije ništa više od šačice kriminalaca i nasilnika koji mogu samo da se nadaju da će ih istorija zaboraviti, jer ako ih se bude sećala završiće isključivo na njenom smetlištu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija