• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

31.01.2020

22:46

MILOGORCI U ŠOKU! RODITELJI DOGLI BUNU ZBOG UČITELJICE! Zaokret u slučaju "Štrumpfovi", deca svih nacija - ne pristaju na teror, VRAĆAJTE NAM RADU ILI...

Balkan

MILOGORCI U ŠOKU! RODITELJI DOGLI BUNU ZBOG UČITELJICE! Zaokret u slučaju "Štrumpfovi", deca svih nacija - ne pristaju na teror, VRAĆAJTE NAM RADU ILI...

Podeli vest

Roditelji dece koja su crtala Štrumpfove na trobojci traže da se suspendovana Rada Višnjić vrati na nastavu, jer su, kako kažu, deca rastrojena i u šoku, pate za najdražom učiteljicom, koja ni za šta nije kriva

U multietničkom Baru, četvrtina dece u V/5 su muslimani, a učiteljica ima podršku svih roditelja, koji su se večeras sastali da se dogovore kako da je vrate u školu. Traže hitan sastanak sa direktorkom.

Zaokret u slučaju "Štrumpfovi"

Edisa Škrijelj, majka jedne od devojčica koje su crtale Velikog Štruppfa, kaže da je reč o izuzetnom pedagogu.

- Nikada nije pravila razliku među decom, šta više, podsticala ih je da neguju različitosti - kaže ona.

- Pre par godina imali su igru uz neku albansku muziku, dobili smo snimke, ja i svi ostali roditelji. Nikada se niko nije bunio. Mislim da je njihova procena nepravedna kada je reč o crtežima. To nije zloupotreba bilo čega, bilo čije zastave, niti je nešto na nacionalnoj osnovi - kaže Edisa Škrijelj.

Ona dodaje da je njena ćerka potvrdila da su motiv crteža predložila deca, da nema problem sa crtanjem bilo čije zastave i da nije politički opredeljena.

Foto: Prava CG

- Politika me uopšte ne zanima, jasno je šta je nama važno - ističe Edisa Škrijelj.

- Mene zanima moje dete, koje je jako rastrojeno zbog ovoga što se dešava. Sva deca su takva. Oni su vezani za učiteljicu, napravila je od njih dobre ljude, dobre drugove, to je najvažnije. Imaju i jednu Romkinju u razredu, Sabinu, učiteljica ih je uvek učila da je ne izdvajaju, da je pozivaju na rođendane, zabave, ako nešto imamo od robe ili ako smo na drugi način u mogućnosti da pomognemo. Uvek je bila tu podjednako za sve u razredu - kaže sagovornica Sputnjika.

Roditelji za suspenziju saznali iz medija

Aleksandra Vukčević, majka jednog dečaka, kaže da roditelji traže hitan sastanak sa direktorkom u ponedeljak.

- Ona našu decu sabira i otvara im vidike za sve, u školi im je ona i majka i učiteljica - kaže.

- Moje dete pati bez svoje učiteljice, menjaju je drugi, treći, peti učitelj, ali deca vole nju, jer je jako požrtvovana i voli ih. A ovo što se dešava apsolutno nema veze sa nacionalizmom. Situacija u državi je kakva jeste, ali znam da bi život dala za njih, toliko im je privržena, svakoj generaciji koju je vodila do sad - kaže Vukčevićeva.

Foto: Prava CG

Dodaje da su se roditelji sastali zato što su za suspenziju saznali od dece i iz medija.

- Škola nas nije pozvala kao roditelje te dece da nas obavesti da je njihova učiteljica suspendovana, to ne možemo da razumemo - dodaje.

- Roditeljima je važan samo interes dece. Ovo je multietnička sredina, u odeljenju su katolici, muslimani, Srbi, Crnogorci, kako god, i ona zna šta treba da radi. Nama roditeljima je, kao i nastavnici Radi, najvažnija njihova sreća i zadovoljstvo - ističe Vukčevićeva.

Učiteljici Radu Višnjić iz OŠ "Jugoslavija" stigla je i podrška prosvetnih radnika koji su takođe bili žrtve režima u Podgorici, jer su tražili da srpski jezik ostane u školama u Crnoj Gori.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milogorac

pre 4 godine

Upotrebom dece u političke svrhe mogu samo još srbi ,bre sramota jel postoji koji komšija u regionu kome srbi nisu zagorćavali život

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija