• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/jutarnji.hr

04.02.2020

09:57

SVET SE DIVI KINEZIMA KOJI SU ZA 8 DANA PODIGLI MEGA-BOLNICU, hrvatska političarka nije oduševljena: TO VAM JE MALO BOLJE OD ŠATORA!

Balkan

SVET SE DIVI KINEZIMA KOJI SU ZA 8 DANA PODIGLI MEGA-BOLNICU, hrvatska političarka nije oduševljena: TO VAM JE MALO BOLJE OD ŠATORA!

Podeli vest

Kinezi su za samo osam dana u Wuhanu izgradili mega-bolnicu u kojoj će lečiti pacijente zaražene smrtonosnim koronavirusom

U samo nekoliko dana nikla je bolnica s više od 1.000 kreveta, na kojoj je radilo više od 7.500 radnika. Zbog toga su Kinezi izazvali divljenje sveta na društvenim mrežama.

Međutim, bivša hrvatska ministarka građevinarstva Anka Mrak Taritaš nije baš fascinira kineskom superbolnicom.

- Kada pogledate malo bolje, vidite da su u Vuhanu izgrađeni temelji i bazična infrastruktura na šta su se jedan uz drugog slagali kontejneri. Cela struktura je montažna, a za to na lageru morate da imate kontejnere i jako puno radne snage. Ja ne želim da umanjim ničiji trud, ali to vam je malo bolje od šatora - rekla je Mrak Taritaš.

 

Ona je, potom, rekla i da bi Hrvatska imaliai snagu i energiju da napravi nešto takvo kada bi bilo potrebno. Radna snaga bi uvek mogla da se pronađe, kaže, a na projektu bi pomagali i vatrogasci ili vojska.

- To su jednostavni poslovi, vrlo malo betonaže, a puno slaganja kontejnera. Nakon poplava u Gunji uvek smo gledali da imamo dovoljno kontejnera na lageru, veliko je pitanje koliko ih je sada dostupno, zaključila je za tportal.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17