• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/tanjug/net.hr

05.02.2020

10:34

OPREZ! OVO VREME JE OPASNO PO ŽIVOT! Izdato upozorenje građanima, u nekim krajevima UDARI VETRA ČAK 270 KM NA SAT! (FOTO/VIDEO)

Balkan

OPREZ! OVO VREME JE OPASNO PO ŽIVOT! Izdato upozorenje građanima, u nekim krajevima UDARI VETRA ČAK 270 KM NA SAT! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Osetan pad temperature u celom regionu i jak vetar, čiji udari u pojedinim delovima Hrvatske dostižu brzinu od 170 km, na Biokovu čak do 270 km/h, razlog su što su ta zemlja i Crna Gora danas označene crvenom bojom, dok se u BiH poziva na oprez u saobraćaju zbog klizavih kolovoza

U Hrvatskoj je oblačno, posebno na Jadranu, izrazito vetrovito, a već predveče će doći do razvedravanja sa zapada. Olujni i orkanski udari severnog vetra srednje su brzine između 65-90 km/h, dok će najjači udari iznositi do 170 km/h.

Građanima se savetuje da preduzmu mere samozaštite, jer postoje rizici od pada stabala, polomljenih grana i krhotina.

"Vreme je vrlo opasno i podrazumeva visok nivo opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebno pomorcima. Takođe, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svesni opasnosti i obratite pažnju i pratite najnovije vremenske izveštaje", najvodi se u saopštenju nadležnih službi.

 

 


U Splitu je jutros povremeno bilo susnežice, a slab sneg pada sve do Klisa. Povremeno ga ima u velikom delu Zagore, a deo imotskog područja je jutros osvanuo pod tankim snežnim pokrivačem, javio je portal Dalmacija Danas. Kolovozi su mokri i klizavi u većem delu zemje.

Zbog vremenskih uslova u prekidu su neke trajektne i brodske linije, a ne saobraćaju ni pojedini katamarani. Na Biokovu izmereni su udari vetra od 270 km/h, na temperaturi koja je tokom noći izmerena minus osam. Spomenimo da je u ponoć na Biokovu temperatura zraka iznosila -8°C, uz subjektivni osećaj hladnoće čak od -21°C.

 

 

 

 


Najjači udari bure zabeleženi su i na Paškom mostu do 234,72 km/h. Treći najjači udar bure je izmeren na Krčkom mostu i iznosio je 221,8 km/h. Ugaženog snega na kolovozu ovoga jutra ima na putevima u višim predelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa se voaži pozivaju na maksimalan oprez.

 

 


Zbog niskih temperatura moguća je i mestimična poledica, posebno u planinskim predelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Na putevima u nižim predelima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a mogući su i sitniji odroni zemlje ili kamenja, saopšteno je iz BiHAMK.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržvanja. Iz bezbednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Zbog jakog vetra i padavina u višim predelima, crveni meteoalarm je proglašen za danas i u Crnoj Gori.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija