• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sprskainfo.com

07.02.2020

11:17

ŠTA SE DEŠAVA U OVOM GRADU?! Dve misteriozne smrti za tri dana, nadležni NEMAJU ODGOVOR!

Balkan

ŠTA SE DEŠAVA U OVOM GRADU?! Dve misteriozne smrti za tri dana, nadležni NEMAJU ODGOVOR!

Podeli vest

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u tri dana imala je dve odvojene intervencije u kojima je zabeleženo teško zdravstveno stanje dvojice mladića na području Banjaluke

Dok je dvadesetpetogodišnjem Š.B. smrt konstatovana nekoliko trenutaka nakon dolaska Hitne pomoći u kuću u banjalučkom naselju Lazarevo, dvadesettrogodišnji M.B. je pronađen u automobilu u naselju Vrbanja bez znakova života. Iako je bio u beživotnom stanju, dežurni lekari uspeli su da mu povrate puls, ali je nažalost mladić preminuo 3. februara u Univerzitetskom kliničkom centru Republika Srpska.

Uzrok smrti ovih mladića nije poznat, niti je policija zvanično obaveštena o ovim slučajevima.

Iz Doma zdravlja Banjaluka za Srpskainfo je potvrđeno da je Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Banjaluka intervenisala 27. januara i 30. januara ove godine.

- U prvom slučaju je  27. januara mobilna ekipa SHMP odmah izašla po pozivu u devet časova u delu grada Lazarevo, i u kući je zatečena muška osoba Š.B (25), bez vitalnih znakova. Nakon reanimacije, lekar je proglasio smrt. Smrt je nastupila zbog akutne kardiorespiratorne insuficijencije, ali šta je uzrok koji je pacijenta uveo u to stanje, utvrdilo bi se obdukcijom – navodi se u odgovoru Doma zdravlja.

Dodaju da se drugi slučaj dogodio 30. januara u 6.40.

- Mobilna ekipa SHMP odmah izašla na poziv iz dela grada Vrbanja, i preuzela pacijenta M.B (23),  iz privatnog vozila u delu grada Ada, bez vitalnih znakova. Odmah se pristupilo reanimaciji koja je nastavljena u SHMP, i pacijent je dobio srčani ritam i retke spontane respiracije. Transportovan je u CUM UKC RS, gde je hospitalizovan. Informisani smo da je nažalost preminuo. O uzroku smrti pitati UKC RS gde je pacijent lečen – naveli su iz Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Banjaluka.

U UKC RS nisu želeli detaljnije da komentarišu smrt mladića Š.B., dok su za M.B. naveli sledeće:

- Pacijent M.B. (23) je 30. januara primljen u Urgentni centar u 7.26, bez svesti, sa malignim poremećajem srčanog ritma, i po prijemu su u Urgentnom centru nastavljene mere napredne kardiopulmonalne reanimacije i započeta je dijagnostička obrada. Nakon toga u 8.55  pacijent je primljen u Kliniku intenzivne medicine za nehirurške grane, a nakon intenzivnog medicinskog tretmana i uz sve napore lekara da mu spasu život pacijent je preminuo 3. februara u 18.05 – navodi se u odgovoru UKC RS.

Nijedan slučaj nije došao do policije pa se pretpostavlja da u njima nema elemenata krivičnog dela.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija