• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

10.02.2020

09:16

MILOGORCI KAO TAČI, OTIMAJU NAM SVETINJE, A KOME ĆE DA IH DAJU?! Obavezno pročitajte moćni govor mitropolita Amfilohija posle litije u Podgorici!

Balkan

MILOGORCI KAO TAČI, OTIMAJU NAM SVETINJE, A KOME ĆE DA IH DAJU?! Obavezno pročitajte moćni govor mitropolita Amfilohija posle litije u Podgorici!

Podeli vest

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije predvodio je veličanstvenu litija u Podgorici, a ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja okupilo se oko 60 000 ljudi

Pored mitropolita Amfilohija, molebanu u Podgorici su prisustvovali i vladika bregalnički Marko iz Ohridske arhiepiskopije i mati Anastasija, igumanija manastira Devič sa Kosova i Metohije, kao i vladika karakaški i južnoamerički Jovan iz Ruske zagranične crkve.

DIGLA SE I HERCEGOVINA! Ka Trebinju ide litija duga 30 kilometara, podrška iz rodnog sela Svetog Vasilija (VIDEO)

Nakon što se litija vratila ispred hrama, sabranima se obratio vladika, koji je kazao da se blaga vijest o Hristu vaskrslome nastavlja bez prekida 2.000 godina, a njen svjedok je Hram Hristovog vaskrsenja, kao i ove litije koje se događaju u Crnoj Gori:

- Veliki su Božji dar litije koje ovde traju već 1 700 godina, od vremena velikoga cara Konstantina, kada je posle prokletoga cara Dukljanina dao slobodu Crkvi Božjoj i vratio hramove i imanja Crkvi, crkvenim zajednicama, sveštenicima, episkopima onoga vremena. Od tada je njegov zakon postao mera sveukupnog zakonodavstva evropskog do naših vremana. Nažalost, samo u Crnoj Gori gde je Crkva Hristova prisutna od 4. veka, oni koji ne veruju u Hrista i njegovo vaskrsenje i misle da je moguće ubiti Hrista na način kako mu je zbog interesa presudio Pontije Pilat, obnavljaju zakone prokletoga cara Dukljanina - poručio je mitropolit. 

Foto: mitropolija.com

Mitropolit je kazao da se nada da će se naši "vlastodršci urazumiti i ukinuti Zakon o slobodi vjeroispovesti, koji je sramota i za njih i za ovu državu".

- Posebno je sramota za Crnu Goru pred čitavom Evropom. To je ono što svedoči cela Evropa. Dobijamo podršku iz Berlina, Pariza, Njujorka, Londona, ne samo od predstavnika Pravoslavne crkve na čelu sa našim i carigradskim patrijarhom, nego i od rimskog pape i od naše braće muslimana - rekao je Amfilohije.

On je kazao da crnogorskoj Vladi i vlasti, koja donosi bezakone zakone, nije smetalo da pozove Hašima Tačija, "jednog sramnog zločinca za čestiti albanski narod".

- Hašim Tači nije predstavnik tog čestitog naroda, nego razbojnika kosovskih, koji je uz pomoć međunarodnih razbojnika Kosovo i Metohiju uništavao, srušio 150 hramova zajedno sa bombarderima sa Zapada i Pećku patrijaršiju i Dečane i preti da i on oduzme crkve Božje, kao što prete i ovi naši koji su na vlasti da oduzmu ove svetinje Božje. Kome da ih daju? - kazao je Amfilohije.

Foto: mitropolija.com

On je rekao da svetinje niko odavde neće poneti, navodeći da su ovde građene i sagrađene.

- Ali ima onaj koji ih je čuvao kroz vekove i koji će ih čuvati do kraja sveta i veka - poručio je Amfilohije.

On je kazao i da su bezakoni zakon doneli oni koji misle da mogu da "ubiju Hrista na način na koji mu je presudio Pontije Pilat".

Istakao je da to nije dobro za Crnu Goru Svetog Jovana Vladimira, koji je postradao jer nije dozvolio da se zbog njega vodi bratoubilački rat.

- On nije žrtvovao državu za svoje bogaćenje - kazao je Amfilohije. 

SVE O DEŠAVANJIMA U CRNOJ GORI PROČITAJTE OVDE.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija