• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

12.02.2020

16:38

OGLASILI SE IZ AMBASADE SAD KRATKOM PORUKOM: Ustavni sud je KONAČNI AUTORITET!

Balkan

OGLASILI SE IZ AMBASADE SAD KRATKOM PORUKOM: Ustavni sud je KONAČNI AUTORITET!

Podeli vest

Povodom odluke Republike Srpske da ubuduće ne sarađuje u radu i odlučivanju zajedničkih institucija BiH, dok ne bude donesen novi Zakon o Ustavnom sudu, u kojem ne bilo bilo stranaca, reagovala je američka Ambasada u Sarajevu pozivom, kako se navodi, svim stranama da poštuju odluke Ustavnog suda BiH, a izabrane i imenovane zvaničnike da izvršavaju svoje ustavne obaveze

Komentarišući tu odluku predstavnika Republike Srpske da će na nivou Bosne i Hercegovine obustaviti rad u odlučivanju po bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH do usvajanja novog zakona o Ustavnom sudu BiH, u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija, iz Ambasade su kazali za Fenu da je Ustavni sud Bosne i Hercegovine konačni autoritet koji određuje šta Ustav BiH propisuje, a šta ne propisuje.

DODIK NAJAVIO POVLAČENJE SRPSKIH SUDIJA IZ USTAVNOG SUDA BiH! U ponedeljak posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske!

"Tek treba čuti celovitu informaciju o čemu se raspravljalo na današnjem sastanku u Banjaluci. Poštovanje ustavnog poretka i ustavnih obaveza nije diskreciono pravo već obaveza u bilo kojoj zemlji u Evropi", naveli su iz Ambasade SAD u Sarajevu.


Srpski član Predsedništva BiH,Miolorad Dodik, izjavio je ranije danas da će u ponedeljak na temu odluka Ustavnog suda biti reči na posebnoj sednici Narodne skupštine RS.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija