• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

13.02.2020

17:53

SAD I ZVANIČNO, MILOGORCI TRAŽE POMOĆ NATO ZA OBRAČUN SA SRBIMA I SPC! Bošković priznao da Milo dve godine koristi resurse SAD da ućutka neistomišljenike!

Balkan

SAD I ZVANIČNO, MILOGORCI TRAŽE POMOĆ NATO ZA OBRAČUN SA SRBIMA I SPC! Bošković priznao da Milo dve godine koristi resurse SAD da ućutka neistomišljenike!

Podeli vest

Zakon o slobodi veroispovesti jedan je od okidača za brutalno obračunavanje sa Crnom Gorom, a protesti u zemlji najmanje imaju veze sa tim Zakonom, kazao je ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković i dodao: "Tamo gde Crna Gora ne može sama efikasno odgovoriti tražićemo pomoć naših prijatelja"

Bošković je dodao da je "Crna Gora, iako mala zemlja sa ograničenim resursima pokazala da može itekako kvalitetno da se suprotstavi svim izazovima". 

- Već u septembru sam najavio da će u susret izborima ta kampanja početi da se intenzivira. Naravno, uzet je Zakon o slobodi veroispovesti kao jedan okidač za brutalno obračunavanje sa Crnom Gorom. Videli smo u zadnje vrijeme, sve se to više pokazuje da ti protesti imaju najmanje veze sa Zakonom, već prije svega sa političkim željama određenih političkih subjekata u Crnoj Gori i van Crne Gore da se obračunaju sa državom i legitimnom izabranom vlašću - rekao je Bošković nakon NATO sastanka ministara odbrane u Briselu.

Bošković je dodao da je Crna Gora, naučila određene lekcije, te da će na osnovu njih, znati da se izborim sa svim izazovima, i istakao da je već sada Crna Gora, zahvaljući podršci saveznika, spremna da se sama odupre takvim izazovima.

OTKRIVENO KO JE RANJENI CRNOGORAC ZBOG KOJEG JE OPSADNO STANJE U NEMAČKOJ! Pre mesec i po teško ranjen u SAČEKUŠI NA KUĆNOM PRAGU, na njega ispaljeno više od 20 hitaca!

- Što se tiče samog odgovora na maliciozne pretnje koje dolaze sa određenih strana, mi smo odavno u komunikaciji sa našim partnerima. Imali smo razgovore o raznim dešavanjima još od 2014. godine naovamo, kada je Crna Gora postala izložena uticajima trećih strana koji se pogotovo intenzivirao pred izbore 2016. a zatim nakon izbora, pa do samog učlanjenja u NATO i naravno zadnjih nekoliko meseci kako se približavaju izbori - ocenio je Bošković.

Dodao je i da zbog ograničenih materijalnih, finansijskih i ljudskih resursa, zemlja nije mogla sama da se izbori sa takvim izazovima, te da je zato CG tražila pomoć i ekspertizu od partnera kada je u pitanju sajber odbrane.

BOŠNJACI SU RAZMAŽENI, TRČE PO AMBASADAMA DA SE ŽALE! Cvijanović: Problem BiH je to što nema dijaloga

- Imali smo odličnu saradnju sa SAD i već dve godine koristimo njihove resurse i znanje da odgovorimo na te pretnje. Mislim da je danas Crna Gora i sama sposobna da se odupre sajber izazovima", naveo je crnogorski ministar.

Kada je u pitanju kompletan hibridni ticaj na Crnu Goru gde se, kako dodaje Bošković, u zadnje vrijeme manifestuje poplava lažnih informacija, Crna Gora je još prošle godine dogovorila saradnju sa NATO.

- Formiran je NATO kontra hibrdni tim iz raznih država, a njihova prva poseta, bila je poseta Crnoj Gori. Ono što smo tada razmenili kao iskustva sada pokušavamo da implementiramo u Crnoj Gori. Naravno, pratićemo situaciju i kako bude zahtevala i u onim delovima gde Crna Gora prepozna da ne može sama efikasno odgovoriti, naravno da ćemo ako bude potrebno tražiti pomoć naših prijatelja - kazao je Bošković.

Sve o događajima u Crnoj Gori čitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija