• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RTRS

15.02.2020

13:00

OPASNO! NA UDARU I ŠUME I VODE RS, A TO JE 60 ODSTO TERITORIJE... Šta stoji iza odluke Ustavnog suda BiH o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu?!

Balkan

OPASNO! NA UDARU I ŠUME I VODE RS, A TO JE 60 ODSTO TERITORIJE... Šta stoji iza odluke Ustavnog suda BiH o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu?!

Podeli vest

Nakon što je Ustavni sud BiH osporio jedan od članova Zakona o poljoprivrednom zemljištu Republike Srpske i donio odluku prema kojoj je ovo zemljište BiH, sličan scenario bi se mogao desiti i kada je reč o šumskom, ali i vodnom zemljištu u Srpskoj, smatraju u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske

U ovom ministarstvu za Glas Srpske je rečeno da postoji realna opasnost da predstavnici bošnjačkih partija iskoriste poslednju odluku Ustavnog suda BiH i podnesu sličnu apelaciju i za šumsko zemljište, koje zauzima oko 52 odsto teritorije Srpske.

- Ne bi nas iznenadilo da se odluče i na taj korak, te na taj način ugroze teritorijalni integritet i suverenitet Srpske, a koji joj je zagarantovan Ustavom BiH i Dejtonskim sporazumom. Na ovaj način ukupno više od 60 odsto teritorije Srpske bi se našlo na udaru - kažu u ovom ministarstvu.

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede navode da je poslednja odluka Ustavnog suda BiH nezakonit i neustavan presedan protiv kojeg će se boriti svim legalnim sredstvima.

Ustavni sud BiH doneo je odluku prema kojoj je Ustavu BiH suprotan član 53 Zakona o poljoprivrednom zemljištu Republike Srpske, kojim je propisano da poljoprivredno zemljište koje je javno dobro, odnosno državno vlasništvo, po sili zakona postaje vlasništvo i posed Srpske.

Ustavni sud je utvrdio da je reč o isključivoj nadležnosti BiH u regulisanju pitanja državne imovine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Наш одговор: РЕФЕРЕНДУМ...!! И крај приче...

milankukic

pre 4 godine

sikter bagro zapadna dokle vise da vas gledamo i slusamo vi samo pravite pometnju jer ste nesposobni SRBIJA je pre nego sto ste postojali imala ustav -skupstinu i zato vi sad izigravate pametnjakovvice posto ste 2000 goddine uz pomoc prljavog novcaa doveli na vlast olos a saad hocete i republiku srpsku sa vasim krimosima da unistite zatosikter lopovi belosvetski

ponosanS

pre 4 godine

Ako vlast u Sarajevu na taj nacin oduzme srpskom narodu zemlju, sume, vodne resurse onda Srpska i ne postoji. Drzavu uz narod i granice cini i zemlja, suma, prirodni resursi. Jos opasnije nesto stoji iza tog Ustavnog protivpravnog akta, a to je cinjenica da muslimanski politicari zele vlast nad prirodnim dobrima kako bi mogli kao drzava BiH da ta dobra prodaju arapima. Sto su imali u svojoj federaciji vec su prodali, sad im oko zpelo i za srpski deo. Ovo je za Srbe gore od genocida, jer ako im uzmete zivotni prostor vi ih time istrebljujete a to nije nista drugo do tihi genocid uz pomoc svetskih mocnika. Zato se ni po koju cenu nesme dozvoliti sprovodjenje u delo takvih odluka. R.Srpska jednostavno mora preko svog suda da odluke Ustavnog suda BiH stavi van snage na podrucju R.Srpske zbog genocidnih elemenata takvih odluka.

TU JE REPUBLIKA SRPSKA, BOGU HVALA, INAČE BI NAM DECA UČILA NAJSTRAŠNIJE LAŽI! Evo šta bi Sarajevo da nametne kao zvaničnu istoriju BiH!
Politika

TU JE REPUBLIKA SRPSKA, BOGU HVALA, INAČE BI NAM DECA UČILA NAJSTRAŠNIJE LAŽI! Evo šta bi Sarajevo da nametne kao zvaničnu istoriju BiH!

Na portalu Radio Sarajeva, na kom je publikovan šovinistički tekst Senadina Lavića (o čemu pisah prošli put), u toku je objavljivanje, u nastavcima, i knjige Tragom drevnih Bošnjana Tanera Aličehića i Đenana Galešića. Ovaj potez uredništvo je obrazložilo time da su u knjizi sadržane "ideje koje mogu doneti mir i prosperitet ovoj zemlji

14.02.2020

18:58

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija