• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

18.02.2020

12:10 >> 12:17

BAKIR SE OPASNO KU*ČI! Izetbegović tvrdi da se jedini u BiH ne plaši Dodika!

Balkan

BAKIR SE OPASNO KU*ČI! Izetbegović tvrdi da se jedini u BiH ne plaši Dodika!

Podeli vest

Bakir Izetbegović, lider bošnjačke SDA, optužio je međunarodne predstavnike i Tužilaštvo BiH da ne rade svoj posao i da se kukavički povlače pred Miloradom Dodikom, kojeg je nazvao "političkim kabadahijom"

Gostujući na sarajevskoj Hajat tv. Izetbegović je na pitanje zašto Dodik, zbog stalne opstrukcije i kršenja zakona nije u zatvoru, odgovorio:

- Zato što se kukavički povlače pred njim, i međunarodna zajednica, i naše Tužilaštvo. Ne rade svoj posao, ne rade posao za koji su plaćeni. Povlače se pred političkim kabadahijom. Mogu da ga odmah zaustave ako imaju hrabrosti, ili će ga zaustaviti vreme. Jer, ako zaista napravi krizu, na udaru će biti prvo Republika Srpska jer tamo se teže živi. Neka izvoli ako je toliko neodgovoran i lud da takvu stvar uradi. Iz ovog Ustava neće izaći, nećemo mu popustiti - rekao je Izetbegović.

Lider SDA se osvrnuo na stalne odlaske Milorada Dodika i Dragana Čovića u susedne države odakle, kako tvrdi, dobijaju direktivu kako da politički nastupaju u BiH i dodao da, bez obzira na njihovo „jedinstvo“, probosanske snage koje se zalažu za državu BiH i sve što je njeno, itekako imaju na koga da se oslone.

NEMA NIŠTA OD REFERNDUMA! Visoki predstavnik preti Republici Srpskoj: I DA SE DESI, NE BI BIO VALIDAN!

- Naravno… na one koji su uložili ogromnu energiju, vreme, finansije da bi napravili mir na Balkanu. Dakle, na SAD, na Evropsku uniju, i na Islamske zemlje. Itekako imamo na koga da se oslonimo. Na kraju krajeva na sebe ćemo se osloniti. Naime, ovo što radi Milorad Dodik jeste traženje hleba preko pogače - rekao je.

Za njih, kaže Izetbegović, i za srpsku politiku, je ravnopravnost nepravda za njega, i za njih.

- Oni traže više od onoga što im po Ustavu pripada, pa i po nekom istorijskom okviru. Nisu njima napravljene nepravde kakve su nama napravljene: od embarga na oružje, nepravičnog Dejtonskog sporazuma, od toga da je Srebrenica ostala tamo gde je srpska vojska ostala i napravila genocid. Traži se da se Ustav menja svaki put kada nešto ne mogu da završe - kazao je Izetbegović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maganik

pre 4 godine

Tako ptica Bakir, covjek koji hoce da otme i opljacka sve jer drugacije nije naucio. Nemocan je potpuno. Bankrot mu kuca na vrata a ne moze Srbima da otme nista nebili produzio agoniju i sprijecio raspad Federacije BiH i Bosne. Rahmetli Bosnia. Pokoj joj dusi.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Они су научили да живе као аге и бегови... - На грбачи српске раје...! Тако би и данас...!! Бакир управо то смишља - како да Србе опет учини РАЈОМ, а он бег... - "све четири увис"...!! Зато су му прадедови и веру променили, одрекли се православне вере и цркве, да би живели ... - на туђој грбачи...!!

Maganik

pre 4 godine

Ma jok. Oni pljackaju svoju raju koji su u tor ogradili. To im je malo pa bi da prosire pljacku na Srbe i Hrvate. To se nece desiti ma koliko podmicivali stance da ih uvuku u zajednicku pljacku Bosne. Ta vremena kad su nesto mogli su prosla. Brzo ce kod njih bankrot. Tada ce ih raja pitati " a di su nasi novci". Tada im nebih bio u kozi.

GP

pre 4 godine

E hajde da vidimo stara neno sta ces da uradis? Bas da vidimo!

deda Raša

pre 4 godine

Isti scenario u Crnoj Gori i BiH. Uzeti sve sto je srpsko. Bakire,poslusaj onu Nije kuca na prodaju.

Djole

pre 4 godine

Bqkir jedno Komsic preti da Dodik nema da dobije nista, litije u CG, svadja Predsednika sa Kurtijem.... ljudi zar ne gledate da nas opet namestaju da smo najgori u regionu i i krivci za sve, opet ima da nadrljamo a samo branimo svoje

milan

pre 4 godine

"Ове вреће су за мога Бакира", Изгледа да су се испразниле, па би мало да узме из РС.

mikabg

pre 4 godine

"Gospodine" Izetbegović, samo priznanje da vas "podržavaju USA, EU, Saudi Srabija bi vam trebalo da znači vrlo brzi kraj kada procene, iz bilo kog razloga, da im niste više "potrebni".Gospodinu Dodigu ne mogu ništa, jer vam govori surovu istinu, zasnovanu na principima Dejtona i međunarodnog prava. Zapamtite ove reči!?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)
Društvo

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)

Nema sumnje da svako od nas pamti stresove koje smo doživeli zbog čekanja u dugim redovima i gubljenja vremena na obavljanje administrativnih poslova. Srećom, konačno možemo da odahnemo.

16.04.2024

08:00

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija