• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

19.02.2020

13:28

CVIJANOVIĆEVA ODGOVORILA BOŠNJAČKOM LOBISTI ŠVARC-ŠILINGU: Dosta ste nas zatrovali! Država se ne može graditi preko INTEVENCIJA STRANACA!

Balkan

CVIJANOVIĆEVA ODGOVORILA BOŠNJAČKOM LOBISTI ŠVARC-ŠILINGU: Dosta ste nas zatrovali! Država se ne može graditi preko INTEVENCIJA STRANACA!

Podeli vest

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da se država ne može graditi preko međunarodnog intervencionizma

Ona je na taj način prokomentarisala izjavu bivšeg visokog predstavnika u BiH Kristijana Švarc-Šilinga da bi međunarodna zajednica, predvođena zemljama Kvinte, trebalo odmah da reaguje i donese odgovarajuće mere, kojima bi izvršili pritisak da parlament RS povuče usvojene zaključke u vezi sa učešćem njenih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH.

„BiH je zaista unesrećena zemlja kad se priziva intervencionizam međunarodnog faktora umesto da se otvori proces široke, pravedne i konstruktivne reforme pravosuđa. Rekla sam da Bošnjaci i stranci uvek pričaju istu priču, a to je samo pozivanje na intervenciju stranaca“, istakla je Cvijanovićeva.

Predsednica RS je ukazala da to znači da je BiH osuđena na propast, jer pravna država nije cilj, kao što nije cilj ni pravljenje ambijenta u kojem bi se gradilo kakvo-takvo poverenje između naroda.

„Znači, nije cilj ni EU, jer da jeste onda bi nam pomagali da rešavamo probleme i gradimo dogovor umesto da dolivaju ulje na vatru, kao što to sada radi Švarc-Šiling. Politika dvostrukih aršina je već toliko zatrovala naše odnose, da ni oni koji su imali neku veru da se to može popravljati, više u to ne veruju“, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da se država ne može graditi preko međunarodnog intervencionizma.

„Pokušali su na taj način i evo gde smo stigli“, zaključila je ona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srbin

pre 4 godine

Bravo gospodjo Presednice Cvijanovic. Nasli ste prave reci za ove sto bi rado postavljali pozar kao Svarc Siling. Narodna zajednica kao i EU moraju da pomognu u resavanju problema stranih sudija a i samog pravosudja u Bosni i Hercegovini. Napokon treba nam pomoc kako bi nasi pravnici nasli svoje mesto u ustavnom sudu a ne nekakvi stranci za koje je vreme da idu. Dosta je bilo decenija protektorata. Mi imamo mlade skolovane ljude iz sve tri naroda koji su kompotenti za ove zadatke i demokratska odlucivanja. Svarc Siling zna nesto o posti a o politici i demokratskim reformama u drustvu nema on pojma. To je ostareli Svabo koji je jos uvek u glavi ima drugi svetski rat na Sutjesci ili Kozari, covjek koji mrzi Srbe.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17