• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.02.2020

16:12

ALARMANTNO! Dodik upozorio: OVO JE NAJTEŽI TRENUTAK NAKON DEJTONA! BiH hoće da ELIMINIŠE Republiku Srpsku!

Balkan

ALARMANTNO! Dodik upozorio: OVO JE NAJTEŽI TRENUTAK NAKON DEJTONA! BiH hoće da ELIMINIŠE Republiku Srpsku!

Podeli vest

Predsednik SNSD-a, Milorad Dodik, izjavio je da je ovo jedan od najtežih i najdelikatnijih trenutaka nakon Dejtona u kojem Ustavni sud BiH pokušava da eliminiše Republiku Srpsku, njeno ime i njenu suštinu

- Izvršni komitet SNSD-a ostaje snažno pri podršci odlukama NSRS. Smatramo da je neophodno da se dođe do poštovanja Ustava u BiH, te da se radi na održavanju sastanaka sa svim političkim partijama - rekao je Dodik.

Lideru najuticajnije bošnjačke partije Bakiru Izetbegoviću Dodik je poručio da je nemoguće okretati glavu od dva naroda i jedne republike.

- Moramo razgovarati i kada znamo da možda razgovori neće uspeti - kazao je Dodik na konferenciji za novinare koju su uživo prenosili portali u Republici Srpskoj.

AMERIČKI AMBASADOR MI JE PRETIO! Dodik otkrio ŠOK DETALJE sastanka sa Nelsonom!

 



Naglasio je da će SNSD u narednih 10 dana održati opštinske i gradske odbore na kojima će članstvo biti o svemu informisano.

- Tumačenje Ustavnog suda je slobodno bez ikakvog pravnog osnova. Sve je imalo jasnu nameru razgradnje Republike Srpske. Pokušavaju plasirati da Republika Srpska radi nešto mimo standarda - rekao je Dodik, koji je i srpski član Predsedništva BiH.

Dodik je naglasio da je Srpska zato predložila zakon koji će ići u proceduru.

- Ne možemo da garantujemo da će biti usvojen, ali će biti osnova za političku i javnu raspravu. Predložili smo neka rešenja, ali postoje i neke dileme. Svi subjekti mogu da deluju svojim amandmanima na taj predlog - kazao je Dodik.

Istakao je da je Ustavni sud BiH sebi pribavio ovlašćenja koja nema nijedan drugi ustavni sud u svetu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Муслимани би поново хтели да буду: аге и бегови, на грбачи послушне српске раје...То су научили од прадедова - који су одрекли вере и цркве, да би живели лагодно на туђој грбачи, "На диреке и меке душеке... - све дуван пушећи"...!! То је политика Изетбеговића, покушај да се БОСНА врати назад 300 година, када су Муслимани били властодршци - земљопоседници, а Срби-Православци, само понижени кметови...!! То не смемо дозволити...По цену рата ако треба... Рушење Дејтона је подли план - поновне окупације СРБА и Реп.Српске...!! Атак на српску слободу, част, веру, православну цркву...Право на постојање...!! То је поновни покушај ФАШИСТА ( потомака Ханџар-дивизије!) окупације Срба...

Ambrozija Augusta

pre 4 godine

Ne znam, Milose,da li bih te zalila ili te ignorisala.

grof01

pre 4 godine

Ni jedno ni drugo........već smijala se grohotom :) E moj kObiliću......drž se zaprege....možda ti zatreba ;)

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija