• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/IN4S.net

23.02.2020

12:32

MILO, GLEDAJ! CRNA GORA I DANAS NA NOGAMA! Narod ide 20 km kroz sneg da bi branio svetinje, na čelu kolone deda Novak (99) (VIDEO)

Balkan

MILO, GLEDAJ! CRNA GORA I DANAS NA NOGAMA! Narod ide 20 km kroz sneg da bi branio svetinje, na čelu kolone deda Novak (99) (VIDEO)

Podeli vest

Crna Gora je bastion pravoslavlja! Snaga vere pomera granice i iz nedelje u nedelju sve veći broj građana se oslobađa straha i izlazi na litije.

Mojkovac prvi na braniku pravoslavlja. Prva litija je upravo krenula iz Barica do Hrama Hristovog Roždestva u Mojkovcu.

UZ TROBOJKU PORUČILI: Čuvaj srpsku porodicu, Pančevo uz Podgoricu!

BLAGO ONOM KO RANO POLUDI... Milo počeo da "hapsi" i nalepnice sa srpskom trobojkom! NA GRANICI PALE I 32 MAJICE! (FOTO)

Molitveni hod dug je preko 20 kilometara a po snijegu je do Mojkovca krenuo veliki broj građana.

Krajem decembra prošle godine usvojen je sramni Zakon o slobodi veroispovijesti kojim se ozakonjuje otimačina imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Od tada se narod četvrtkom i nedeljom okuplja i mirnim i dostojanstvenim šetnjama iskazuje nezadovoljstvo povodom usvajanja Zakona.

Na večerašnju litiju krenula je i grupa ljudi iz Murine prema Andrijevicu koju predvodi deka Novak Marković (99) iz Bezojevice.

Širom Crne Gore i danas će biti održani molebani i litije za odbranu svetinja. Prva litija je krenula iz Barica do Hrama Hristovog Roždestva u Mojkovcu, dok je iz Murine krenula litija prema Andrijevici koju sa crkvenim barjakom u rukama predvodi starina Novak Marković (99) iz Brezojevice. 

Litija u Bijelom Polju dolazi iz tri pravca i kreće se ka crkvi Svetog Petra i Pavla.
Iz Murine, sa trga NATO žrtava, ispod crkve Svete Petke, krenula je litija prema Andrijevici. Litiju predvodi sa crkvenim barjakom u rukama starina Novak Marković (99) iz Brezojevice.

Prva litija je krenula iz Barica do Hrama Hristovog Roždestva u Mojkovcu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čudo retko viđeno

pre 4 godine

На челу литије ЂЕД (преко 90г.) а иза УНУК (мање од 12г.). Треба ли још шта додати!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija