• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

23.02.2020

15:40

NE SMEMO DA DOZVOLIMO DA NAM OTMU NAŠU DEDOVINU! Gradonačelnik pozvao celu Budvu na litiju!

Balkan

NE SMEMO DA DOZVOLIMO DA NAM OTMU NAŠU DEDOVINU! Gradonačelnik pozvao celu Budvu na litiju!

Podeli vest

Predsednik Opštine Budva Marko Carević, pozvao je sve građane Budve na moleban za očuvanje svetinja, koji će se održati u večeras, sa početkom u 18 u Crkvi Svete Trojice u starom gradu.

- Okupljamo se svake nedelje od trenutka kada je izglasan neustavan i necivilizacijski zakon kojim se ugrožavaju naša osnovna prava i slobode. Naša istrajnost i posvećenost dovešće nas do sigurnog cilja zaštite naših svetinja. Jedan od glavnih razloga za donošenje ovakvog zakona jeste pokušaj da se preotme crkvena imovina na atraktivnim lokacijama kakvih naročito ima u Budvi i iste stave u funkciji privatnog biznisa - kazao je Carević i dodao:

SRCE JUNAČKO! Čestite starine Novak (99) i Gojko (72) na čelu litije iz Murine (VIDEO)MILO, GLEDAJ!

CRNA GORA I DANAS NA NOGAMA! Narod ide 20 km kroz sneg da bi branio svetinje, na čelu kolone deda Novak (99) (VIDEO)

Ne smemo dozvoliti da ono što su stvarali naši preci i zaveštali našoj crkvi pređe u ruke nesavesnih koji su sve preprodali i izdali a sada bi to da urade sa crkvom. Naša je dužnost da zaštitimo crkvu i našim potomcima pokažemo put istine, pravde, duhovnosti i slobode. Ne tražeći ništa više u odnosu na ono što imaju druge verske zajednice u Crnoj Gori, istrajaćemo koliko god bude trebalo dok se diskriminatorski zakon ne ponište i dok ne otpočne dijalog na međusobnom uvažavanju. Zakon koji je usmeren direktno protiv Srpske Pravoslavne Crkve mora biti ukinut jer stotine hiljada građana, uporno, iz nedelje u nedelju, u sve većem broju, dokazuje da nema uporište i da je neprimenljiv.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Realno

pre 4 godine

Dok god našu državu, nezavisnu Republiku Crnu Goru, zovemo "dedovinom" i dok god nešto "ne smemo", mrka kapa. ? P.S. Znam šta pričam. ?‍♀️

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija