• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.02.2020

08:23

HRVATSKE JUNAČINE U PANIČNOM STRAHU OD KORONAVIRUSA Prazni rafovi širom zemlje, Hrvati KUPUJU ŠTA STIGNU

Balkan

HRVATSKE JUNAČINE U PANIČNOM STRAHU OD KORONAVIRUSA Prazni rafovi širom zemlje, Hrvati KUPUJU ŠTA STIGNU

Podeli vest

Hrvati upali u paniku zbog koronavirusa!

Nakon što su objavljene vesti da je  njihovoj zemlji hospitalizovano nekoliko ljudi, Hrvati su potpuno izgubili kompas i počeli masovno da kupuju sve što im padne pod ruku!

Foto: Privatna arhiva

 

Kako se može videti na slikama koje su objavili tamošnji mediji, u apotekama već odavno nema maski, a Hrvati su panično pokupovali i antibakterijske gelove za ruke i vlažne maramice.

Foto: Privatna arhiva

 

Međutim, tu nisu stali već su otišli i korak dalje pa su u panici počeli da kupuju i osnovne životne namirnice.

Prema snimcima i fotografijama koje se šire društvenim mrežama, police nekih radnji već su prazne. 

Foto: Privatna arhiva

 

Nastala je prava pomama za brašnom svih vrsta, testeninom, rižom, mlekom, uljem, toaletnim papirom i maramicama, higijenskim ulošcima, paštetama, konzervisanim ribama i povrćem, vakuumiranim mesom. Osim što panično kupuju u lokalnim prodavnicama, Hrvati su u strahu od koronavirusa navalili i na onlajn kupovinu.

Kada je reč o koronavirusu u našoj zemlji, nema nikoga ni u karantinu zbog eventualne sumnje o zaraženosti tim virusom. Ipak, čeka se reakcija velikih junačina ovde u Srbiji i da li će se oni povesti za primerom Hrvata i početi da se pripremaju za "opasnost" koja ustvari ne postoji.

Inače, isti oni koji su 2014. godine dizali paniku i širili lažne vesti da se u visokim pećima spaljuju nepostojeći leševi, navodne masovne žrtve poplava u Srbiji, oni koji su nedavno na sva zvona galamili da je Beograd najzagađeniji grad na svetu, pokušavaju da unesu pometnju pričom da je koronavirus stigao na naše granice, iako to nije tačno.

Podsetimo, procenat smrtnosti od običnog sezonskog gripa u Srbiji je višestruko veći od stope smrtnosti od koronavirusa u Vuhanu.

To znači da, sve i da svi mi mlađi od 60 godina zajedno sa našom decom odemo u kineski Vuhan, maltene niko ne bi umro, jer je zvanična stopa smrtnosti mlađih od 65 godina, obolelih od tog virusa u Kini 0,4 odsto, dok je ukupna smrtnost od koronavirusa u na nivou cele Kine 2,3 odsto.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
goran

pre 4 godine

Kao po običaju gledaju u naše dvorište, da im nije Srbije ne znam o čemu bi uopšte pričali.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija