• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/in4s.net

26.02.2020

15:48

UCENJENI DIREKTOR PORESKE KRIJE DA MEŠIHAT DUGUJE VIŠE OD SPC! Medojević raskrinkao poslednji Milov manevar, svima je jasno zašto je baš sada krenuo u "NAPLATU POREZA" CRKVI!

Balkan

UCENJENI DIREKTOR PORESKE KRIJE DA MEŠIHAT DUGUJE VIŠE OD SPC! Medojević raskrinkao poslednji Milov manevar, svima je jasno zašto je baš sada krenuo u "NAPLATU POREZA" CRKVI!

Podeli vest

Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), ocenio je da je direktor Poreske uprave (PU) Miomir M. Mugoša “prikrio” da Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori za porez duguje više od Srpske pravoslavne crkve (SPC)

On je kazao da Mešihat duguje 418.504 evra i da kamata u tom iznosu iznosi 269.180 evra.

“Vidite da Islamska zajednica duguje više na osnovu neplaćenog poreza nego SPC. Ovde se radi o vrlo konkretnom političkom dokazu da je direktor Poreske uprave zloupotrebljen u progonu SPC u Crnoj Gori, a da je ucenjen nakon što je njegov organizovani kriminal koji mesecima dokazujemo, stavljen u fioku”, kazao je Medojević na konferenciji za medije.

On je rekao da poreski tretman verskih zajednica nije dobro regulisan u Crnoj Gori i da je neophodno da se zajedno sa svim verskim zajednicama organizuje sastanak i da se dogovori način i metodologija kako da verske zajednice i crkve obračunavaju svoj porez.

Medojević je istakao da Poreska uprava ne treba da govori o proceni poreskog duga, jer nisu “forenzičari ili analitičari”, već da precizno definiše poreski dug na bazi dokumentacije i striktne primene zakona.

“Pozivamo premijera Duška Markovića da se ne igra sa ovako važnim stvarima i da taj metod diskriminacije, pritisaka koji je isključivo orentisan ka SPC prekine i da se vrati onome što EU zove inkluzivni dijalog. Zajedno treba da dogovorimo koji je poreski iznos i kako da verske zajednice i crkve taj iznos plate”, rekao je Medojević.

Sve zbog događaja u Crnoj Gori čitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PLATITE POREZ, A, KOLIKO JOŠ NE ZNAMO! Poreska uprava Crne Gore se upetljala u sopstvene SPLETKE, DŽOMIĆ ODGOVARA: Donesite prvo REŠENJA!
Balkan

PLATITE POREZ, A, KOLIKO JOŠ NE ZNAMO! Poreska uprava Crne Gore se upetljala u sopstvene SPLETKE, DŽOMIĆ ODGOVARA: Donesite prvo REŠENJA!

Mitropolija crnogorsko primorska kaže da će izmiriti poreske obaveze na ime doprinosa za PIO za svoje parohijsko sveštenstvo u Crnoj Gori, ali da je neophodno da Poreska uprava pre toga utvrdi i donese rešenja o dugu, dok s druge strane, crnogorski poreznici odgovaraju da je dužnost Mitropolije da im prvo dostavi prijavu za registraciju sveštenika koji imaju akt o postavljenju, a na osnovu koje će oni zatim odrediti poreski dug

26.02.2020

14:26

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija