• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.02.2020

10:50

(FOTO/VIDEO) SUKOBI NA GRČKOJ GRANICI! Migranti zasuli policiju kamenicama, ispaljen suzavac!

Balkan

(FOTO/VIDEO) SUKOBI NA GRČKOJ GRANICI! Migranti zasuli policiju kamenicama, ispaljen suzavac!

Podeli vest

Pripadnici grčke policije ispalili su danas na granici sa Turskom suzavac na grupe migranata, koji su ih gađali kamenjem, javila je grčka televizija Skaj

Na snimcima te televizije vide se ljudi koji bacaju kamenje na grčku policiju sa turske strane granice.

 

 

Vlasti nisu dozvolile medijima da se približe sa grčke strane i drže ih na udaljenosti od oko kilometra, prenosi Rojters i navodi reči svedoka da se u vazduhu oseća miris suzavca.
 

 

Grčka granična policija upotrebila je juče suzavac na granici sa Tuskom kako bi odvratila oko 500 izbeglica i migranata koji pokušavaju da uđu u Grčku i EU, pošto je Ankara oslabila kontrolu toka migranata na svojoj terotoriji.
 

 

To je prvi put da je jedna tako velika grupa migranata i izbeglica pokušala masovno da pređe reku Maricu, što Grci smatraju direktnom posledicom najave turske vlade da više neće sprečavati migrante koji žele da dođu do Evropske unije, nakon pogibije 33 turska vojnika u vazdušnom udaru sirijskh vladinih snaga u Idlibu.
 

Foto: Tanjug/AP

Grčka je juče zatvorila prelaz Kastanjes na granici sa Turskom, nakon što je veliki broj migranata pokušao da uđe u tu zemlju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija