• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S/Informer

01.03.2020

08:37

OVAKVOG KAMELEONA SVET NIJE VIDEO! Milo je stigao da bude sve: ATEISTA, KRSTOLJUBITELJ, PROGONITELJ SPC I OSNIVAČ NOVE CRKVE!

Balkan

OVAKVOG KAMELEONA SVET NIJE VIDEO! Milo je stigao da bude sve: ATEISTA, KRSTOLJUBITELJ, PROGONITELJ SPC I OSNIVAČ NOVE CRKVE!

Podeli vest

Nije zapamćeno da je jedan balkanski političar i "državnik" u dve decenije stigao da bude istrument srpskog, bošnjačkog, crnogorskog i albanskog nacionalizma. Predsednik "svih građana" Crne Gore, Milo Đukanović, nije propustio novu priliku da ogovora, blati i negira deo sopstvenog naroda, kao i jedinu kanonsku i tradicionalnu pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori, Srpsku pravoslavnu crkvu

 

On je za agenciju Rojters kazao da je SPC politički subjekt, te da je zastupnik, kako je kazao najretrogradnije moguće politike.

Radunović: Đukanović gubi tlo pod nogama, kraj mu se bliži

- Ništa tako precizno ne govori o prirodi ovog diktatorskog režima kao terminologija koju, po ko zna koji put, Đukanović vraća u igru - ocenio je poslanik DF-a Slaven Radunović.

Velikosrpski nacionalizam, ruski imperijalizam i unutrašnji neprijatelji koji hoće da zaustave Crnu Goru na njenom “putu prosperiteta,” služe mu za homogenizovanje svog biračkog tela, ali i kao "dimna zavesa" ka Zapadu, zbog koje oni, valjda, treba opet da zažmure na oba oka i zaborave da je Crna Gora inkubator narko-švercerskih bandi, leglo korupcije, zemlja zarobljenih institucija i medijskog mraka, istakao je Radunović za IN4S.

Samo licemjer, po njegovim rečima, koji je žestoko diskriminisao jednu nacionalnu grupu zbog svojih političkih potreba, može tu istu grupu ovako napadati zbog njihove borbe da očuvaju svoju Crkvu.

- Mene, lično, raduje ovakvo njegovo ponašanje, jer je ono siguran znak da Đukanović gubi tlo pod nogama. Svaki potez koji povuče obije mu se o glavu. Litije su sve masovnije, a njegov politički kraj sve bliži - kategoričan je Radunović.

Danilović: Đukanović najpametniji kad ćuti

Đukanović je najpametniji kad ćuti, ali odavno, nažalost, raspričao se toliko da stvara zaglušujuću buku, za IN4S je kazao poslanik Ujedinjene, Goran Danilović.

Njemu bi bilo najpametnije da ne pominje Hrvatsku i Bosnu ili bilo čiji nacionalizam.

- Od njegovog rata za mir dimilo je i gorelo odavde do Neretve na kojoj je želio da utvrdi granicu Crne Gore. I kao što ni u čemu nije bio dosledan nije ni u ratovanju – prvo bi prozivao i osuđivao dezertere, pa onda i sam postajao dezerter - naglasio je Daniović.

SPC je po njegovim rečima instrument velikosrpskog nacionalizma? Neka vreme i istorija pokažu je li to istina ili laž. On je, međutim, neupitno bio instrumen Velikosrpskog nacionalizma kada mu je to bilo korisno, podseća Danilović i dodaje:

Nije, ipak, zapamćeno da je jedan balkanski političar i „državnik“ u dve decenije stigao da bude istrument srpskog, bošnjačkog, crnogorskog i albanskog nacionalizma. Istovremeno, bio je ateista, krstoljubitelj i naložitelj badnjaka pred Cetinjskim manastirom i osnivač "nove Crkve".

- Tako političko petljanje, toliko verolomstva i mlataranja nije zabeleženo na ovom prostoru. Njegovi juriši su išli do Knina i od Knina nazad do Cetinje. Jedini je stigao što niko nije; bio je na svim zaraćenim stranama na Balkanu, bio svugde, a nigde nije prispeo - istakao je Danilović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sale

pre 4 godine

Lazni car Scepan mali! Pojavu ovakve lignje su pametni ljudi predvideli, ali im mi nismo verovali.

Dragi

pre 4 godine

Svemogući koga narod hoće! I to traje već 30 godina. I trajaće još dugo, jer u Crnoj Gori ne postoji opozicija.

Skandinavac

pre 4 godine

Sta uradi od onakve rodoljubive Crne Gore zavadi bracu samo zbog njegovog interesa.

Al Kapone

pre 4 godine

Ako izgubi vlast sve to ce otici nazad narodu. Zato ovaj surat vodi takvu politiku.

Alen

pre 4 godine

Kad ce Srbi shvatiti da Crnogorci ne zele da budu Srbi i da im vise neko vlada iz Beograda

Jebac

pre 4 godine

A vi znate sta oni hoće da budu, a isto tako znate šta neće....pa morate znati kad svi od triglava do vardara, od crnog mora i karpata severnih do jadrana, znate koji koren imate, čije gene nosite i zbog sramote koju sami sebi nametnuste sada želite da SRBI nestanu jer mislite da bi tako i vaša bruka i sramota nestale. Ali preigrali ste se.

Jebac

pre 4 godine

Ništa ti nisi bolji od njega, i tebi se priviđa velikosrpski nacionalizam u nekim prošlim vremenima!!! Svi ste vi isti tamo!!!! Toliko ste se zaigrali da bi bilo potrebno nad vama "političarima" kolektivni karantin i prečišćavanje duha kroz teški fizički rad u nekom društveno korisnom projektu!!!!

zoran

pre 4 godine

Laki je malo nervozan..jos kad grunu migranti..

Đorđe milosavljevic

pre 4 godine

Ne vredzjajte predsednika crne gore. Ima crnogoraca koji su besni na nas srbe u srbiji koji su psihijatrijski slucaji. Oni mogu da dodzju u srbiju i kad smo u nekom manastiru ili crkvi da zapucaju iz nekog Ambrusta i srusi crkvu i mi posetioci izginemo. Ne moze policija da juri migrante iz turske i da cuva stotine crkava. Uozbiljite se. Crna Gora je puna crnogoraca sa vijetnamskim sindromom.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija