• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S.net

06.03.2020

12:19

MILO, I FRANCUZI SU TE PROVALILI! NAMERA JE OTMAČINA IMOVINE SPC, ALI ĐUKANOVIĆ SE ZAIGRAO - Ukrajinski scenario neće proći!

Balkan

MILO, I FRANCUZI SU TE PROVALILI! NAMERA JE OTMAČINA IMOVINE SPC, ALI ĐUKANOVIĆ SE ZAIGRAO - Ukrajinski scenario neće proći!

Podeli vest

Predsednik (Milo) Đukanović želi da stvori crkvu u Crnoj Gori - slično ukrajinskom scenariju. U stvarnosti, međutim, to mu neće proći lako, objavio je internacionalni medij sa sedištem u Parizu, ,,France 24" i dodao da je namera Vlade Crne Gore da otme imovinu SPC kontraverza koja je razljutila i unela nemir u živote većinskog pravoslavnog stanovništva

U tekstu francuskog medija piše kako u srcu Crne Gore, manastir Ostrog, utisnut u kamenu liticu, prihvata hodočasnike u svoje mirno svetilište, ali da se ipak sveto mesto pravoslavlja i lekovitih moći danas suočava sa turbulencijom koja je oštro podelila zemlju.

- Sveštenici i njihovi sledbenici nedeljama izlaze na ulice, optužujući vladu da planira da ukrade njihove svete relikvije i imovinu novim zakonom koji bi mnoge njihove crkve, uključujući i Ostrog, mogao pretvoriti u državno vlasništvo, objašnjava ,,France 24".

Medij je dodao da se Đukanović zaigrao, odnosno da je pred njim dug put ako misli da će uspeti da realizuje sličan scenario kao u Ukrajini i da stvori sopstvenu crkvu i preneo reči O. Jovana Radovića koji je iskazao sumnju da se iza otimanja imovine od Crkve i vernika kriju finansijski interesi pojedinaca.

PENTAGON NIKAKO DA NAM OPROSTI PANCIR, TRAŽI OD SRBIJE DA SE ODREKNE RUSKOG ORUŽJA! Opet pret sancijama, tvrdi da je Moskva "maligna"...!

Portal prenosi kako je lažna tzv. crnogorska crkva proglašena devedesetih godina te da nema ni dvadeset sveštenika, a najvažnije - da nema kredibilitet i da je pravoslavni svet ni ne priznaje.

U tekstu se dodaje kako raspop Miraš Dedeić uprkos svemu priželjkuje primenu zakona i uspostavljanje nekih ,,novih puteva".

ŠIPTARSKA PARANOJA - ŠTA JE TRAMP OBEĆAO SRBIJI! Priština strahuje od "talibanskog" sporazuma Beograda i Vašingtona, ZA NJIH TO ZNAČI KRAJ LAŽNE DRŽAVE!

,,France 24" zaključio je kako je ovo dovelo u fokus pitanje nacionalnog identiteta u zemlji u kojoj je više od 3/4 pravoslavnog stanovništva i više od trećine onih koji se izjašnjavaju Srbima.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djura

pre 4 godine

Crna Gora je prezaduzena i uskoro moze da dodje do bankrota Kinezi im sede za vratom

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija