• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

08.03.2020

21:43

NITI SU ONI DRŽAVA, NITI SAM JA CRKVA! Amfilohije poručio milogorcima: GLAS NARODA JE GLAS BOŽJI!

Balkan

NITI SU ONI DRŽAVA, NITI SAM JA CRKVA! Amfilohije poručio milogorcima: GLAS NARODA JE GLAS BOŽJI!

Podeli vest

Širom Crne Gore i danas su održane litije u znak protesta zbog usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti, a mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je održao je govor u Podgorici

- Niti su oni Crna Gora, niti sam ja crkva, nego ovaj narod govori jezikom Božjim. Glas ovoga naroda je glas Božji - rekao je Amfilohije.

On je ispred parlamenta rekao da litije prevazilaze bratomržnju.

Amfilohije je kazao da "ovde nema ni četnika ni partizana".

(VIDEO) VELIČANSTVENA LITIJA U PODGORICI! 50.000 vernika na prepunim ulicama, A PORUKA JE JASNA: NE DAMO SVETINJE!

- To su potomci i jednih i drugih koji hoće da budu braća, da se pomire jedni sa drugima, da oproste jedni drugima - rekao je on.

Amfilohije je kazao da je to ono što narod koji je na litijama traži od predsednika i od Skupštine, da spasu Crnu Goru "od izgubljenog obraza", prenose Vijesti.

Litiju u Nikšiću predvodio je vladika budimljansko-nikšićki Joanikije, koji je poručio da Mitropolija neće dozvoliti vlasti u Crnoj Gori da izbriše istoriju i natera ih da idu na šaltere da se prijavljuju kao novoformirana religija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Može li se litijama protiv fašizma...? Videćemo...

Alen

pre 4 godine

Amfilohije u penziku .. Neka mladji to vode ... kad ce mladi dobiti sansu ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija