• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

11.03.2020

09:28 >> 16:20

ŠOĆ POSLE SASTANKA EKSPERTSKIH TIMOVA: Vlada Crne Gore spremna da razgovara o izmeni Zakona o slobodi veroispovesti! LITIJE SE NASTAVLJAJU!

Balkan

ŠOĆ POSLE SASTANKA EKSPERTSKIH TIMOVA: Vlada Crne Gore spremna da razgovara o izmeni Zakona o slobodi veroispovesti! LITIJE SE NASTAVLJAJU!

Podeli vest

U Podgorici je održan sastanak ekspertskih timova Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve (SPC) o spornom Zakonu o slobodi veroispovesti, a advokat Dragan Šoć, član ekspertskog tima Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), kazao je da su predstavnici Vlade otvoreni za razgovor o izmeni Zakona o slobodi veroispovesti

„Što mi tumačimo kao pokazivanje dobre volje da se problem reši onamo gde je njegov izvor, a njegov izvor je u zakonu“, rekao je Šoć nakon petosatnog sastanka u vili Gorica.

On je istakao da je dogovoreno da sledeći sastanak bude naredne srede.

„Da oni u međuvremenu daju komentar na naš predlog za izmene i dopune zakona, koje su im je podnete na prethodnom sastanku. Očekujemo da daju i eventualne kontra predloge„, kazao je Šoć.

Podsetimo, mitropolit Amfilohije ponovio je juče da će zahtevati da se iz tog zakona ponište sporne odredbe kojima se oduzima imovina Crkvi, a da Islamskoj zajednici ostaju džamije.

„Obmanjuju muslimane i katolike, jer Zakon mora da važi za sve, ne samo za jednu zajednicu“, kazao je Amfilohije na konferenciji za novinare na kojoj je ponovio da taj akt predviđa oduzimanje imovine samo Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i eparhijama SPC u Crnoj Gori.

Foto: Anel Grbović

Za protestne litije je rekao da su bekstvo od političke manipulacije. Za najviše zvaničnike Crne Gore je rekao da su ateisti i da nemaju pravo da u ime ateizma otimaju imovinu Crkve.

„Takvi zakoni su prevaziđeni. To su fašistički, boljševički zakoni“, rekao je Amfilohije, prenela je podgorička Pobjeda.

Zakon, dodao je, predviđa podržavljenje imovine Crkve. Potvrdio je da u pomenutom zakonu ima dosta dobrih rešenja, osim pitanja imovine, što je nazvao progonom Crkve u Crnoj Gori.

Za nekanonsku CPC je rekao da to nije crkva, već partija i da je to sramota za Crnu Goru.

Sve o događajima u Crnoj Gori čitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija