• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

25.03.2020

17:26

NOVIH 36 SLUČAJEVA POZITIVNIH NA KORONAVIRUS U HRVATSKOJ! Ukupan broj zaraženih 418!

Balkan

NOVIH 36 SLUČAJEVA POZITIVNIH NA KORONAVIRUS U HRVATSKOJ! Ukupan broj zaraženih 418!

Podeli vest

U Hrvatskoj je potvrđeno 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom, trenutno ih ukupno ima 418, a zaraženo je i troje hrvatskih vojnika u Litvaniji, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite

- Uzlazni krak krivulje je očekivan, važno je da epidemiološke službe deluju promptno. Nije nam lako, ali miislim i dalje da zdravstveni sistav adekvatno reaguje na epidemiju - rekao je hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš na konferenciji za novinare.

U Hrvatskoj je ukupno testirano 3.392 uzoraka, a 10 osoba je na respiratoru. Sedmoro ljudi je na respiratoru u Zagrebu, dvoje u Osijeku i jedan u Rijeci. Prosečna starost bolesnika na respiratoru je 61 godina, a većina njih ima i druge hronične bolesti, rekao je Beroš.

Prosečna starost obolelih je 49,4 godina, u samoizolaciji je 20.000 građana, više od 2.000 kontakata se intenzivno prati, a 150 osoba je u karantinu, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Hrvatske.

ZARAŽEN CRNOGORSKI DIPLOMATA U BRISELU! Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo vest!

Među zaraženima je i 15 bolničkih lekara, jedan porodični lekar, pet specijalizanata, sedam medicinskih sestara i jedan biohemičar.

Pozitivna na koronavirus su i tri pripadnika kontingenta Hrvatske vojske u Litvaniji, četvrti je u procesu testiranja, a 39 vojnika je u samoizolaciji, rekao je savetnik načelnika Glavnog štaba za zdravlje general Boris Zdilar.

Na današnjoj konferenciji za novinare prvi put je između članova Nacionalnog štaba i novinara postavljena staklena barijera koja sprečava kontakt i prenos virusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija