• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.04.2020

09:38 >> 12:57

U BiH 19 UMRLIH OD KORONE, U SLOVENIJI JOŠ DVOJE MRTVIH, Crna Gora ima 197 zaraženih, Hrvatska 1.079!

Balkan

U BiH 19 UMRLIH OD KORONE, U SLOVENIJI JOŠ DVOJE MRTVIH, Crna Gora ima 197 zaraženih, Hrvatska 1.079!

Podeli vest

Ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da je jutros potvrđeno novih 25 pozitivnih slučajeva na novi soj koronavirusa, a da je 39 osoba u teškom stanju. Virus je do sada potvrđen kod 299 osoba

U protekla 24 časa u Klinici za infektivne bolesti od posledica novog virusa korona preminuo pacijent, stariji muškarac, saopšteno je iz Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske.

Reč je o pacijentu iz Bijeljine koji je imao više hroničnih udruženih oboljenja. Lečen je u Klinici za infektivne bolesti od 31. marta. Ovo je sedma žrtva virusa korona u Srpskoj.

Danas oko podne objavljeno je da je preminuo i pacijent iz Konjica zaražen koronavirusom, pa je broj preminulih na teritoriji BiH sada 19. U Konjicu je do sada evidentirano 28 osoba zaraženih koronavirusom.

U Sloveniji su od korona virusa preminule još dve osobe, čime je ukupan broj smrtnih slucajeva porastao na 22, saopštila je danas vlada. Kako je navedeno na vladinom Tviter nalogu, broj potvrđenih slučajeva korona virusa porastao je za 43 i sada iznosi 977.

Koronavirus potvrđen je kod još 23 osobe u Crnoj Gori.

"Od jučerašnjeg preseka u 17:50 pa jutros do 08:50 časova analizirano je 212 uzoraka od kojih je 23 bilo pozitivno na novi koronavirus. Novooboleli su registrovani u Podgorici (14), Nikšiću (3) i Baru (6)", saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Dodaju da su većina novoobolelih kontakti prethodno poznatih slučajeva. U Crnoj Gori je od korone obolelo ukupno 197 osoba.

U Hrvatskoj je juče otkriveno 68 novih slučajeva, čime se ukupan broj zaraženih popeo na 1.079.

Epidemija je uzela i osmu žrtvu. Preminula je 86-godišnja pacijentkinja u KB Dubravi. Juče je otkriveno 20 novoobolelih više nego prekjuče, što je i dalje manje nego pre tri dana, kada je bilo 96 novootkrivenih. To je ujedno bio i rekordan dan.

Glavni stručnjak Nacionalnog štaba i direktorka Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević, Alemka Markotić nada se da bi za tri nedelje epidemija mogla da dosegne vrhunac i da bi tada broj obolelih mogao da počne da opada.

Sve o koronavirusu čitajte OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija