• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.04.2020

12:40

MILO ĐUKANOVIĆ U TEŠKOM STANJU ZBOG KORONAVIRUSA?! Vest odjeknula u regionu, a evo šta je istina - oglasio se kabinet predsednika!

Balkan

MILO ĐUKANOVIĆ U TEŠKOM STANJU ZBOG KORONAVIRUSA?! Vest odjeknula u regionu, a evo šta je istina - oglasio se kabinet predsednika!

Podeli vest

Pravu buru u regionu izazvala je vest da se predsednik Crne Gore Milo Đukanović nalazi u teškom stanju i da je zaražen koronavirusom.

Mediji su preneli i da je Đukanović u bolnici, kao i da crnogorski državni vrh pokušava to da zataška.

Međutim, oglasio se kabinet predsednika i objavio da će Đukanović danas posetiti opštinu Tuzi.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović posetiće danas opštinu Tuzi gde će o aktuelnoj situaciji izazvanoj epidemijom koronavirusa razgovarati sa predsednikom opštine Nikom Đeljošajem i njegovim saradnicima, i direktorom Doma zdravlja Halilom Dukovićem.

"Sa predsednikom Đukanovićem u Tuzima će biti i direktor Kliničkog centra dr Jevto Eraković i direktor Urgentnog centra i član Kriznog medicinskog štaba dr Nermin Abdić", saopšteno je iz kabineta predsednika.

Foto: AP/Photo

Podsetimo, prvi slučaj koronavirusa u Crnoj Gori zabeležen je 17. marta, a do današnjeg dana registrovano je 252 slučaja, dok je dvoje preminulo.

Situacija po gradovima je sledeća:

  • Podgorica: 127
  • Tuzi: 36
  • Nikšić: 31
  • Bar: 21
  • Ulcinj: 9
  • Andrijevica: 7
  • Bijelo Polje: 6
  • Herceg Novi: 6
  • Budva: 4
  • Danilovgrad: 3
  • Tivat: 2

Stanje u regionu

Prema najnovijim zvaničnim podacima u svim zemljama regiona i dalje se povećava broj zaraženih korona virusom, a najviše novoobolelih je registrovano u Hrvatskoj - 61, dok je najmanje bilo u Crnoj Gori - tri.

U Crnoj Gori su jutros potvrđena tri nova slučaja obolelih i sada ih je ukupno 252. Zbog povećanja broja inficiranih u toj državi su donete nove mere za sprečavanje širenja zaraze. Zabranjena su zadržavanja na svim javnim površinama više od jedne osobe.

Ta mera se ne odnosi na dete mlađe od 12 godina, dete sa poremećajima u razvoju i drugim smetnjama, kao i na osobe u invalidskim kolicima, uz prisustvo jednog roditelja, staratelja ili drugog člana porodičnog domaćinstva. Zabranjeno je i prisustvo i zadržavanje osoba na plažama (rečnim, jezerskim i morskim), uređenim i neuređenim kupalištima i izletištima.

Foto: AP/Photo

Takođe, zabranjeno je napuštanje objekata stanovanja od nedelje od 11 do ponedeljka u 05 sati. Inače, tokom 15 dana od pojave korona virusa u Crnoj Gori je bez posla ostalo 111 građana.

U Bosni I Hercegovini je registrovan 842 osoba zaražena virusom, a ukupno je umrlo 35. Zaključno sa juče objavljenim podacima u Hrvatskoj je registrovana 61 novobolela osoba, a ukupno ih je 1.343.

Povećanom broju novozaraženih doprineo je slučaj splitskog Doma za stare i nemoćne, gde je registrovano 10 pozitivnih na korona virus. Ozdravilo je 179 pacijenata, a 19 umrlo. Obavljeno je ukupno 13.125 testiranja, a 359 osoba je hospitalizovano.

U Hrvatskoj su juče otvorene pijace, a prodavnice naredna tri dana zbog Uskrsa biti otvorene do 20 sati.

Broj obolelih od korona virusa u Sloveniji je 1.091, preminulo je 40 osoba, a ukupno je testirano 29.455.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija