• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Espreso

15.04.2020

11:03

HRVATI KRIJU ISTINU O BROJU UMRLIH OD KORONE?! Porodica preminule Sandre Stojanov otkrila da DRŽAVA LAŽE!

Balkan

HRVATI KRIJU ISTINU O BROJU UMRLIH OD KORONE?! Porodica preminule Sandre Stojanov otkrila da DRŽAVA LAŽE!

Podeli vest

Ne znamo koliko je smrtnih slučajeva pozitivno testiranih pacijenata

Kad je 2. aprila u Kliničkom bolničkom centru Zagreb umrla 45-godišnja Sandra Stojanov koja je bila pozitivna na Covid-19 i imala teški oblik epilepsije, njena porodica je sledećeg dana slušala konferenciju za novinare Nacionalnog štab civilne zaštite. 

Njihovu Sandru nisu naveli kao još jednu žrtvu koronavirusa; taj petak, 3. aprila, ministar zdravstva Vili Beroš objavio je da je u KB-u Dubrava preminula 85-godišnja žena koja je imala više hroničnih bolesti, kao osma po redu u crnoj statistici epidemije. Spomena o Sandri nije bilo ni u subotu kada je objavljeno da Hrvatska beleži novi bilans žrtava - njih četiri, i to u KBC-u Osijek. Zagreb je ostao pošteđen. U nedelju su žrtve takođe bile iz drugih gradova, piše Jutarnji list. 

- Neobično nam je da nije objavljeno da je preminula još jedna osoba jer je Sandra bila pozitivna na Covid-19. Ne znam kakvu metodologiju imaju pri brojanju preminulih - javio je Jutarnjem listu njen brat Tomislav Stojanov i otkrio šta poslednje dve nedelje preživljava njegova porodica nakon što su se majka Ruža i sestra Sandra vratile iz crkve. 

Foto: AP/Photo

Njena sestra kaže da ne zna tačan uzrok smrti, i pita se zašto njeno ime nije spomenuto: "Ne znamo koliko je smrtnih slučajeva pozitivno testiranih pacijenata koji nisu evidentirani da su umrli od posledica komplikacija infekcije koronavirusom." 

I hrvatski mediji se piraju kako se vodi evidencija o smrtnim slučajevima u Hrvatskoj ako su preminuli imali i neke druge teške dijagnoze? 

Slično je pitanje postavio voditelj Aleksandar Stanković u emisiji "Nedjeljom u 2" direktorki Infektivne klinike Alemki Markotić: od čega je neko umro ako ima leukemiju i dobije koronavirus? Rekla je: "Da nema virusa, možda bi se osoba od drugih bolesti uspela izvući... Umro je od virusa korone, a leukemija je tome pomogla", izjavila je doktorka Markotić. 

U izveštaju o uzroku smrti Sandre Stojanov međutim, navedena je epilepsija. U anamnezi koju potpisuje specijalistica iz neurologije Barbara Barun piše: "S obzirom na verifikovanu dijagnozu kod bolesnice te aktuelno refrakterni epileptički status s dokazano visokom stopom smrtnosti i u zdravoj populaciji, diferencijalno dijagnostički uzrok smrti je po svemu osnovna bolest, a ne infekcija".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
djovano

pre 4 godine

Po toj logici, ako u saobraćajnoj nesreći poginu dva lica , od kojih je jedan bio zdrav, a drugi imao neku bolest, računa se da je poginuo samo ovaj prvi.... drugi je preminuo usled te bolesti.... genijalno !!!

Giša

pre 4 godine

Tako i kod nas u federaciji.Jedno Sarajevo da ima mali broj zaraženih u odnosu ma sve ostale je prosto nemoguće.Znamo da imaju veliki broj stranaca koji su došli i koji nisu nigdje evidentirani onda veliki broj migranata.Ogroman broj zdr.radnika na bolovanji su samo neki polazatelji da im podaci nisu tačni i to je mnogo opasno.

Sumadinac

pre 4 godine

Hrvatcka je zemnja korupcije i Lazi a po naj vise nacionalizma .

NEBOJŠA

pre 4 godine

PA USTAŠE SU MAJSTORI ZA UMANJIVANJE ŽRTAVA.TUĐMAN JE DOKTORIRAO NA SMANJENJU BROJA ŽRTAVA U JASENOVCU.SA 800 000 NA 30-40 000

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija