• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

17.04.2020

21:29

NATO ISMEJAO ĐUKANOVIĆA, POSLAO MU STELT AVIONE I STELT MEDICINSKU POMOĆ! Niko nikad nije tako brutalno i brzo PLATIO CENU ZA IZDAJU SRBA I SRBIJE!

Balkan

NATO ISMEJAO ĐUKANOVIĆA, POSLAO MU STELT AVIONE I STELT MEDICINSKU POMOĆ! Niko nikad nije tako brutalno i brzo PLATIO CENU ZA IZDAJU SRBA I SRBIJE!

Podeli vest

Izjava generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da je Alijansa već pomogla Crnoj Gori u borbi s epidemijom kovida 19, imajući u vidu realna dešavanja, nameće pitanje da li je taj vojni savez, pored stelt aviona, razvio i stelt humanitarnu pomoć

Analitičar Igor Damjanović kaže za Sputnjik da nije neobično za NATO birokratiju da živi u nekom svom virtuelnom svijetu sazdanom na golim neistinama, te da bez imalo obzira govore i konstatuju nešto što nema nikakve veze za stanjem na terenu.

Tako je, kako dodaje, i ovog puta, kada je njihov generalni sekretar Jens Stoltenberg objasnio Crnoj Gori da je ona zapravo dobila pomoć od NATO, iako je o tome još niko nije obavestio.

Naime, Crna Gora je još prije dve nedelje od mehanizma Severnoatlantske alijanse (NATO) zatražila maske, rukavice, respiratore i drugu zaštitnu i medicinsku opremu kao pomoć u borbi protiv širenja korona virusa.

Zahtev za pomoć Crne Gore upućen je Evroatlantskom centru za koordinaciju odgovora na katastrofe (EADRCC), koja je objavljena na internet stranici Alijanse i upućen svim članicama NATO-a i partnerskim zemljama. U tom zahtevu zvanična Podgorica je, između ostalog, zatražila više od 5,6 miliona hirurških maski, pola miliona maski sa P2 i P3 filterima, 6,5 miliona pari rukavica, 250.000 naočara i vizira, više od 336.000 hirurških kecelja, još 100.000 nepromočivih, kao i 50.000 nepromočivih kecelja i milion jednokratnih hirurških kapi i naglavaka....

Takođe se tražilo i 320 respiratora, 20 bronhoskopa, 40 laringoskopa, 20 aspiratora, 50 EKG aparata i dva defibrilatora.

Jedini odgovor koji je stigao od svih zemalja NATO-a i partnera bio je da je Holandija spremna da ponudi Crnoj Gori usluge avio-transporta za medicinsku pomoć koja dolazi iz Kine.

BUGARI, AJDE BRŽE TO, SRBIJA NEMA VREMANA ZA VAŠE... Premijer Bojko Borisov najzad poslao poruku od KLJUČNE VAŽNOSTI ZA NAŠU ZEMLJU!

Na pitanje lista "Pobjeda" da li je transport medicinske opreme iz Kine u Crnu Goru jedina pomoć koju c"e Alijansa pružiti Crnoj Gori u borbi sa virusom korona, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg odgovorio je da smatra da je time NATO već pomogao Podgorici.

Foto: Fotomontaža/Reuters

- Ne mogavši da navede da je Crnoj Gori poslao barem sapun i čaršav, a kamoli jedan od 320 respiratora koji su traženi prije 15 dana, Stoltenberg je kao podršku NATO pomenuo navodno obećanje holandske vlade da će da preveze u Crnu Goru humanitarnu pomoć iz Kine, koja je evo nedeljama najavljena, a još se nije desila - komentariše Igor Damjanović.

- Kada uporedim Stoltenbergovu izjavu sa realnim dešavanjima, dolazim u dilemu da postavim pitanje li je NATO umesto projekta stelt bombardera, koji mu je naša vojska upropastila u selu Buđanovci, u međuvremenu počeo da razvija i stelt humanitarnu pomoć, koju upućuje ne samo svojim osnivačima poput Italije, već i mladim članicama kao što je Crna Gora - ironično se zapitao Damjanović.

KO JOŠ JEDNOM POMENE DECI DA JE NATO MIROLJUBIVA ORGANIZACIJA, IMA DA LETI S POSLA! Šarčević posle skandala u onlajn nastavi: POD HITNO DA SE PROVERE SVI UDŽBENICI!

Crna Gora sada tvrdi da joj pomoć nije ni bila potrebna

Za urednika portala "Borba" Dražena Živkovića najzanimljivije u čitavoj priči je izjava ministra odbrane Crne Gore Predraga Boškovića, koji nakon što je, kako kaže, uvideo da nema ništa od pomoći Alijanse Crnoj Gori, sada najednom tvrdi da nam "ono što smo tražili od NATO-a, za sada nije potrebno".

- Kad je postalo i vrapcima na grani jasno da nas je NATO ignorisao i da se nisu ni udostojili da odgovore na zahtev Crne Gore da nam se dostavi medicinska oprema, ministar odbrane Predrag Bošković nastavlja da uveseljava javnost u ovim kriznim danima, pa sada nevešto pokušava da pegla blamažu crnogorskih vlasti, jer ih NATO nije udostojio ni odgovora, a kamoli pomoći - kaže Živković za Sputnjik.

Ako nam ništa od pomoći za koju je Crna Gora molila nije ni trebalo, ovaj novinar onda sugeriše da je logično zapitati se zašto smo je onda uopšte i tražili.

Foto: Tanjug/AP

- Ali, bojim se da je istina malo drugačija. Tako da je epidemija virusa korona samo ogolila neugodnu činjenicu po vlast u Podgorici da NATO ne zanima Crna Gora i tu možemo staviti tačku na tu priču - kategoričan je Živković.

(VIDEO) PUTINE, PREBACI NAM OVO! RUSKI RES SU ORUŽJE ZA SVEMIRSKE RATOVE! Čak i Ameri priznaju da je za njih ovo smrtonosno!

U međuvremenu, iako se proteklih sedmica od izbijanja pandemije kovida 19 pokazalo da NATO "saveznice" ne samo da se međusobno ne pomažu, već doslovce konfiskuju i otimaju medicinsku opremu jedne od drugih, na vanrednom sastanku Severoatlanskog saveta održanom u sredu konstatovano je nešto posve suprotno - da su zemlje NATO pokazale međusobnu solidarnost.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Crna Gora

pre 3 godine

Crna Gora se svojim znanjem i sposobnostima izborila sa ovom epidemijom. Hvalilo je zaštitne opreme, ali i to se na vrijeme nabavilo. Vama su pomagale Kina i Rusija pa nemate ni blizu rezultate kao što ima crnogorski zdravstveni sistem, crnogorska država i crnogorsko društvo. I naravno, kod nas se koriste respiratori evropskih proizvođača i smrt je rijetka. Kod vas se koriste kineski respiratori i umire se masovno.

rade

pre 3 godine

Ko kaze da natou ne treba crna gora kad ona ispunjava svoj zadatak u potpunosti.Zabija noz u ledja braci Srbima

lokman

pre 3 godine

ti isti zlocinci pumpaju u srbiju vise dolara nego bratska rusija.takodjer i druge zlocinacke zemlje nemacka-turska-franc.-engleska itd.

Petar Pan

pre 3 godine

Držite se vi pomoći od raznih svjetskih humanitaraca. Ne brinite o Crnoj Gori. Za svaku je pohvalu da Srbiji pomoć šalje Kina, Rusija i pola svijeta... Ali Crnoj Gori ta vrsta pomoći NE TREBA. Srbiji treba. Ne zavaravajte se... neće ovo brzo proći. Lažu vas... U istom trenu se objavljuje "novo žarište" i "ukida se vanredno stanje". Šta je tačno? Uključite mozak.

Mile Banjaluka

pre 3 godine

Milogorci, dobili ste (od 4.reicha-NATOa) ono sto ste zasluzili.

Milutin Vranjski

pre 3 godine

Ajmo da se neigramo ljudskim životima i nazovimo stvari pravim imenom. Crna Gora (u daljem tekstu: milogRDJA) je potpuno nepripremljena za bilo kakvu epidemiju ili pandemiju - a to je danas virus korone. Prvo, nema dovoljan broj niti sturčne ljude da se suoče sa ovom opakom infekscijom. O broju respiratora, koji im nedostaju su izmedju 300-500. Testovi koje imaju su korejski (brzi) a nepouzdani, a i nedovoljnog broja,nabavljeni iz hrvatske. Ono što vezuje, hrvatsku i milogRDJU, je činjenica da koriste ove nepouzdane testove, a obe, imaju "strateški" pristup zataškavanja broja obolelih naročito u primorskim delovima zemlje - kako bi "spasili" turizam, jedinu privrednu delatnost od koje životare obe, a naročito MilogRDJA . Jednom rečju, CG je tempirana bomba ove pandemije na Balkanu, a dovoljna je ilustracija da su u Tivtu obolele samo 2 osobe, i to pre tri nedelje, i da je od tada bnroj zaraženim nepromenjen - a broj testiranih minoran!

Djole

pre 3 godine

Milo aj ti u nato a nas ostavi na miru odje dje jesmo.ne fali nama nista.

Republika srpska

pre 3 godine

E mucenici , nema vise da vas srbija vuce na grbaci. A o o me samo pocetak vaseg kraja.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija