• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.05.2020

11:55

POZDRAVU "ZA DOM SPREMNI" OVDE NIJE MESTO! Milanović se konačno dozvao pameti, napustio obeležavanje godišnjice ZLOČINAČKE AKCIJE "BLJESAK"! (VIDEO)

Balkan

POZDRAVU "ZA DOM SPREMNI" OVDE NIJE MESTO! Milanović se konačno dozvao pameti, napustio obeležavanje godišnjice ZLOČINAČKE AKCIJE "BLJESAK"! (VIDEO)

Podeli vest

Hrvatski predsednik Zoran Milanović napustio je danas obeležavanje godišnjice vojno-politicijske akcije Bljesak u Okučanima, nakon što je jedan od prisutnih istakao majicu sa ustaškim pokličom "za dom spremni"

 

Premijer Andrej Plenković i predsednik parlamenta Gordan Jandroković su ostali na manifestaciji, a Milanovih kaže da su oni to morali, preneli su hrvatski mediji.

Upitan je li razgovarao s premijerom o tome, Milanović je kazao:

"Jesam. On je slegnuo ramenima. Imam razumevanja za premijera, ali pozdravu ''za dom spremni'' ovde nije mesto", kazao je predsednik Hrvatske.

 

 


"Ja u tome ne želim da učestvujem. To je namerna provokacija, smatram to gaženjem žrtava i sećanja na ovaj događaj. Ubuduće gde god bude ovakva situacija, ja u tome neću učestvovati", rekao je Milanović po napuštanju događaja.


Programom je bilo predviđeno da Milanović sa Plenkovićem I Jandrokovićem položi zajednički venac. Sam program obeležavanja počeo je intoniranjem himne Republike Hrvatske "Lijepa naša domovino", preneli su hrvatski mediji.

Milanović je kazao I da su prethodno dogovoreni svi protokoli današnjeg obeležavanja, ali da na isticanje ustaških simbola nisu pristali.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aca

pre 3 godine

Bravo milanoviću ,nemoj da budeš kao ona stoka što odobrava okupljanje četnika i veličanje koljača

dragan

pre 3 godine

,,MI,, NAJBOLJE ZNAMO STA TO ZNACI ZA SRBE POVRATNIKE,KAD KAZEM MI MISLIM NA SRBE IZ KRAJINE

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija