• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

02.05.2020

07:57

MILOVA VLAST ŽELI DA KLEKNEM PRED NJIMA, ALI BOG JE LEKAR SVIH VIRUSA, PA I OVOG! Moćna poruka Mitopolita Amfilohija posle strašnih milogorskih pretnji!

Balkan

MILOVA VLAST ŽELI DA KLEKNEM PRED NJIMA, ALI BOG JE LEKAR SVIH VIRUSA, PA I OVOG! Moćna poruka Mitopolita Amfilohija posle strašnih milogorskih pretnji!

Podeli vest

Mitropolit Crnogorsko primorski Amfilohije kazao je da su pozivi da daje izjave u policiji i tužilaštvu učestali jer bi vlast htela da klekne pred njima

- I da služim njihovim bezakonim partijskim interesima, što bi bila sramota za naslednika trona Svetog Petra Cetinjskog - rekao je on Vijestima.

Poručio je da ga ni to, ni virus nisu uplašili.

- Bog je lekar svih virusa, pa i ovog. Nadam se da će i njih Bog urazumiti da se oslobode ovog ustašoidnog zakona, radi obraza Crne Gore. Oni imaju pravo da ugrožavaju svoj, ali ne i obraz Crne Gore i da se tako odnose prema crkvi koja je stvorila ovu državu - rekao je.

Amfilohije je saslušan pre dva dana u cetinjskom tužilaštvu o okolnostima prisustva sahrani dr Vladimira Jovićevića.

Osim mitropolita Amfilohija sahrani Jovićevića prisustvovali su jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

USKORO ĆEŠ NA ISPOVED PRED BOGA! Nove strašne pretnje mitropolitu Amfilohiju u crnogorskim medijima!

Njih dvojica još nisu saslušani.

Prethodno je Amfilohije pozvan na informativni razgovor i zbog služenja u crkvi kada se okupilo nekoliko osoba. Tužilaštvo se o tom slučaju još nije odredilo.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije čestitao je predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću na odluci da napusti obeležavanje godišnjice vojne akcije "Bljesak" zbog isticanja znaka "Za dom spremni", ocenjujući da taj gest Milanovića zaslužuje poštovanje.

 - To što je uradio odlika je časnog hrvatskog naroda, kog mi svi poštujemo - rekao je on Vijestima.

Milanović je ranije danas kazao da odgovornost zbog incidenta u Okučanima treba da snosi organizator - Ministarstvo branitelja.

Mitropolit Amfilohije kazao je i da je čuo da je Milanović ranije, prilikom posete Jasenovcu, naredio da se sa tog spomen obeležja ukloni tabla sa natpisom "Za dom spremni".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija