• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

05.05.2020

10:24

Dodik najavio ukidanje vanrednog stanja u RS

Balkan

Dodik najavio ukidanje vanrednog stanja u RS

Podeli vest

Vlada Republike Srpske spremna je da u narednim danima Narodnoj skupštini predloži ukidanje vanrednog stanja i povratak na vanrednu situaciju, izjavio je srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik

On je, gostujući na sarajevskoj N1 televiziji, rekao da se razmatra i pomeranje početka policijskog časa u Srpskoj sa 20 na 22 sata, kao i ponovni rad određenih privrednih subjekata i uslužnih delatnosti, naravno uz propisane mere zaštite.

- Mislim da će se ići ka ukidanju ili bitnom skraćenju policijskog sata. Možda ćemo ga sa osam pomeriti na 22, ali videćemo - kazao je Dodik.

Dodao je da sve zavisi od procena koje će se donositi u dogovoru sa relevantnim medicinskim stručnjacima koji će da ukažu na izvore i načine kako se to desilo.

- Tim merama, i pored toga što imamo povećan broj obolelih, verujemo da će u narednih 7-10 dana pasti i stvoriće mogućnost da se ukine policijski čas i vanredno stanje i dozvoli rad, kao što smo počeli - rekao je Dodik.



Iznenađen je, kazao je, povećanjem broja zaraženih u Republici Srpskoj jer se očekivala bolja epidemiološka situacija I najavio da će sve to biti ispitano i donesene nove mere.

Prema njegovim riječima, evidentan je i pad prihoda u BiH.

- Od očekivanih 230 miliona u aprilu, koje je trebalo da dobijemo u budžet, imaćemo 80 miliona manje - naveo je.

Žali što odobrena sredstva MMF-a stoje na računu i što nisu efektivna, tako da i to usložnjava ukupnu ekonomsku situaciju u BiH.

Ne želi, kaže Dodik, da poredi stanje u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Kada je reč o situaciji u zdravstvenim ustanovama u Srpskoj napomenuo je da poslednjih dana ima mnogo nedobronamernih izjava i dezinformacija.

Važno je to da je ukupan broj zaraženih u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci daleko manji u procentima nego u regionu - istakao je Dodik i dodao da se propisi moraju poštovati:

- Moguće da je bilo propusta, niko ne kaže, ali ono što je propisano mora se poštovati. Mislim da je previše bilo dezinformacija i nije teško u takvoj situaciji napraviti paniku - kazao je srpski član Predsedništva i napomenuo da u skladištima Fonda zdravstva se nalazi više od sedam miliona maski, šest miliona rukavica.

SVE O KORONAVIRUSU ČITAJTE OVDE.
 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija