• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.05.2020

17:07

DŽABE LEŽALJKE I SUNCOBRANI OVE SEZONE?! Naši susedi na ovaj način se BORE ZA TURISTE!

Balkan

DŽABE LEŽALJKE I SUNCOBRANI OVE SEZONE?! Naši susedi na ovaj način se BORE ZA TURISTE!

Podeli vest

Domaći turizam u Bugarskoj nastaviće se 13. maja, kada sa krajem vanrednog stanja nestanu zabrane, ali nije poznato kada će ta zemlja početi da prima strane turiste

Vlada Bugarske pomoći će malim firmama u turističkoj industriji, pansionima, porodičnim hotelima, koje su van velikih mesta, rekao je bugarski ministar zdravlja Kiril Ananijev, ali bez konkretnih detalja.

Zakupci plaža u Bugarskoj javno su se usprotivili planovima vladajuće koalicije te zemlje da se suncobrani i ležaljke besplatno obezbede kako bi podstakli turiste da više dolaze, piše B92.net.

KO KAŽE DA SE ZA KVALITETNO LETOVANJE MORA "PREKO GRANE"? Srebrno jezero postaje srpsko more! (FOTO)



Ministarka turizma Nikolina Angelkova je rekla da zakupci plaža koji žele 20 ili 50 odsto naknade treba da recipročno smanje cene suncobrana za najmanje 20 do 50 odsto.

- Da bi sačuvali sezonu, turisti treba da imaju koristi, ali one ne treba da budu na štetu koncensionara - rekla je Angelkova.

Ona je navela da će sledeće nedelje početi postepeno otvaranje pansiona i malih hotela, koji bi morali da se pridržavaju zdravstvenih mera protiv širenja virusa.

AKO IDETE NA LETOVANJE U GRČKU, moraćete da ispunite JEDAN USLOV U SRBIJI

 



Dodala je da za velike turoperatore Bugarska spada u grupu nisko rizičnih destinacija, "jer se odlično nosi s posledicama zaraze i na vreme je preduzela adekvatne mere izolacije".

- U pregovorima smo sa Poljskom, Nemačkom, Češkom Republikom, Rumunijom, Grčkom, Ukrajinom, Izraelom, Moldavijom, Srbijom, Republikom Severnom Makedonijom, Turskom i drugim zemljama koje su pokazale interesovanje za Bugarsku kao letnju destinaciju - rekla je ministarka.

Istakla je da se Bugarska uzda u susedne zemlje, čiji turisti uglavnom koriste drumski prevoz.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vucicu pederu

pre 3 godine

Servia zemlja treceg svijeta gdje se ljudi tuku za piletinu

SRBI ČEKAJU OVAJ DATUM! Evo kada će se znati u koje zemlje možemo na letovanje i kako da vratite novac od uplaćenih aranžmana! (VIDEO)
Društvo

SRBI ČEKAJU OVAJ DATUM! Evo kada će se znati u koje zemlje možemo na letovanje i kako da vratite novac od uplaćenih aranžmana! (VIDEO)

Letnja sezona je na pragu, ali nemilosrdni koronavirus zabrinuo je svakog čoveka na planeti, naročito one koje su pre pandemije uplatili turistički aranžman. Direktor YUTA Aleksandar Seničić u razgovoru za Informer otkriva sve detalje u vezi sa potencijalnim letovanjem ove sezone. S obzirom na popuštanje mera, letovanja i dalje nisu propala, ali šta ukoliko budu otkazana? Kako da vratite novac od agencija ukoliko dođe do takvog scenarija

29.04.2020

18:17

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija