• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

15.05.2020

09:57 >> 15:42

(FOTO/VIDEO) DRAMA U NIKŠIĆU! VLADIKA JOANIKIJE ZATVOREN U BETONSKOM MEMLJIVOM PODRUMU! Prekinuto saslušanje svedoka, traži se izuzeće tužilaštva!

Balkan

(FOTO/VIDEO) DRAMA U NIKŠIĆU! VLADIKA JOANIKIJE ZATVOREN U BETONSKOM MEMLJIVOM PODRUMU! Prekinuto saslušanje svedoka, traži se izuzeće tužilaštva!

Podeli vest

Situacija u Crnoj Gori se ne smiruje. Vladika Joanikije koji je u utorak zajedno sa još osam sveštenika priveden u Centar za bezbednost i kome je određeno zadržavanje od 72 sata danas treba da bude saslušan kod sudije za prekršaje u Nikšiću. Nekoliko stotina ljudi, kao i brojno monaštvo okupili su se ispred zgrade Osnovnog suda u tom gradu, a stigao je i mitropolit Amfilohije

14.50 - Milačić žestoko po Đukanoviću i Markoviću: "Preuzećete odgovornost za sve što se desi u Crnoj Gori!"

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić oglasio se povodom najnovije torture koju nad Crkvom i vernicima sprovodi režim Mila Đukanovića. Detaljnije na snimku ispod:

 

 

 

14:40 - Nikšićki paroh Miodrag Todorović opisao uslove u kojima se nalazi vladika Joanikije u pritvoru

"Beton odogzo, beton odozdo i jedan kratki krevetić. To je u podrumu, toalet je izvan i oni su pod ključem. Da li je to škodljivo za zdravlje neka ocene oni koji se o zdravlju brinu", kazao je otac Miodrag.

On je dodao da su se vladika i sveštenici pričestili.

14.10 - Crnogorski režim pripremio atentat na Milana Kneževića! 

Foto: A.Grbović

Kako ekskluzivno saznaje portal glas-javnosti.rs, crnogorski režim je posredstvom svojih veza u regionalnim kriminalnim krugovima, angažovao lica iz albanskog kriminalnog miljea sa područja Kosova i Metohije, da izvrši atentat na jednog od lidera Demokratskog fronta i neumornog borca za srpske interese u Crnoj Gori Milana Kneževića. Detaljnije o tome OVDE.

14.05 - Crnogorski analitičar Boško Vukićević pušten na slobodu

Crnogrski analitičar pušten je na slobodu i tim povodm se oglasio na društvenim mrežama.

 

 

14.00 - Dokaz da je vladika nevino optužen!

Portal IN4S objavio je snimak koji dokazuje da je vladika Jonikije nevino optužen da je pozivao na litiju, uprkos merama zbog koronavirusa. Detaljno o tome čitajte OVDE.

 

 

12.55- Prekinuto je saslušanje svedoka u slučaju koji se vodi protiv epsikopa Joanikija

Kako je saopšteno na konferenciji za medije, Mitropolije crnogrsko-primorske i odbrane sveštenika ivladike, to je učinjeno zbog zahteva advokata vladike Joanikija i sveštenika za izuzeće Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću zbog selektivnog nezakonitog sprovođenja prava i zakona.

Čeka se odluka vrhovnog tužioca o ovom zahtevu.

Kako se saznaje, Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću je ''pronašlo'' dva svedoka koji svojim izjavama navodno terete episkopa Joanikija i sveštenstvo. Jedan od njih je lice osuđivano zbog mučenja, zlostavljanja i nanošenja teških telesnih povreda.

 

12.15 - Mitropolit Amfilohije stigao je pred zgradu suda. On je upozorio da vlast u Crnoj Gori priprema građanski rat! Više o tome čitajte OVDE.

 

11.43 - Advokati SPC tražili su izuzeće tužilaca u ovom slučaju

Do večeras u ponoć sud ima rok da donese odluku o nastavku zadržavanja ili o puštanju na slobodu vladike Joanikija i sveštenika SPC, javlja Sputnjik.

11.30 - Monahinje iz Manastira Svetog Luke iz Župe stigle su pred sud u znak podrške vladiki Joanikuju i uhapšenom sveštenstvu

 

 

11:28 - Advokati eparhije budimljansko-nikšićke rekli su da će sve što imaju da kažu saopštiti na pres konferenciji u Parohijskom domu u 12 sati

 

 

10:45 - Čita se akatist Svetom Vasiliju Ostroškom. Okupljeni narod uglas se moli ostroškom svecu

10:40 - Prema nezvaničnim informacijama, Tužilaštvo ima dva anonimna svedoka prtiv vladike i sveštenika, sumnja se da će sudija odugovlačiti sa odlukom sve do kraja zakonskog roka večeras u ponoć

10:10 - Sinovcu vladike Joanikija MUP zabranio ulazak u Crnu Goru

Advokat Stojan Mićović, sinovac vladike Joanikija koji je na dan Svetog Vasilija Ostroškog zajedno sa još 8 sveštenika pritvoren u nikšićkom CB-u nameravao je da dođe u Crnu Goru i svoje pravničko znanje stavi u službu odbrane strica od optužbi i režimske represije.

09:11 - Na izlazu iz Podgorice ka Nikšiću jutro je primećen veliki broj vojnih vozila

U isto vreme, policija zaustavlja sva vozila, legitimiše vozače koji moraju da daju izjavu zašto tačno idu u Nikšić. Više o tome čitajte OVDE.

U više gradova širom Crne Gore su zbog hapšenja vladike i sveštenika prethodnih dana održani molebani i protestne šetnje. Državni organi su na ulice izveli specijalne snage koje su se u nekoliko slučajeva na brutalan način obračunavale sa narodom.

Podsetimo, episkopu Joanikiju i sveštenicima je u sredu određeno zadržavanje do 72 sata, nakon što su saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću povodom litije u tom gradu, a zbog, kako je obrazloženo, kršenja mera za suzbijanje virusa korona.

Oni su optuženi da su organizovali litiju u kojoj je učestvovalo više hiljada Nikšićane, te tako ugrozili javno zdravlje.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan

pre 3 godine

ako narod sad dopusti da kriminalci milovi osude svestenstvo onda ja to kraj prava i pravde jer milo je osvedoceni krimos on da ne bi odgovarao za sverc za vreme sankcija prodao se okupatoru i izdao sve sto je sveto ni hitler nije hapsio popove milo je bruka prave CRNE GORE

Sale

pre 3 godine

Koliko se meni čini, biće ovo u 21. veku nova BUNA PROTIV DAHIJA!

Rade

pre 3 godine

Milo ustaša, i ovih nekoliko njegovih sluga, odavno su zgazili pravo i pravdu!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija