• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

20.05.2020

21:52

SLOVENCI REKLI USTAŠI "NE MOŽE"! Tompson ponovo pokušao da održi koncert u Mariboru,  ALI DOBIO ODBIJENICU!

Balkan

SLOVENCI REKLI USTAŠI "NE MOŽE"! Tompson ponovo pokušao da održi koncert u Mariboru, ALI DOBIO ODBIJENICU!

Podeli vest

Mariborska opštinska uprava po drugi put je donela odluku o zabrani koncerta Marka Perkovića Tomsona, koji je u Mariboru trebalo da bude održan pre tri godine, ali je na preporuku policije zabranjen

Nakon što je koncert prvi put zabranjen, organizator Milan Trol žalio se slovenačkom Upravnom sudu, koji je prošle godine žalbu prihvatio i predmet poslao na ponovno odlučivanje. A onda je mariborska opštinska uprava u ponovljenom postupku donela istu odluku, koju je ovaj put i iscrpno obrazložila, navodi list.

Opštinska uprava, kako javljaju slovenački mediji, na 55 stranica odluke navodi opsežna objašnjenja policije i Europola, nudeći i svoj pogled na istoriju ustaštva u Drugom svjetskom ratu.

Uprava je u ponovljenom postupku pozvala policiju da dopuni predlog za zabranu koncerta s dokazima da Tomson veliča ustaštvo, kao i odlukama Kanade, Holandije, Švajcarske i Austrije, za koje policija navodi da su ranije zabranile Tomsonove nastupe.

SRAMOTA! Evo kako su kažnjeni urednici RTCG zbog emitovanja spota ustaše Tompsona!

Policija je u odgovoru priložila snimke Tompsonovih nastupa i dokumentaciju o incidentima i uzvikivanju ustaškog pozdrava na nastupima, odgovore drugih evropskih država, kao i odluke hrvatskih sudova u sličnim primerima, stav Evropskog suda za ljudska prava u predmetu fudbalera Džoa Šimunića i mišljenje hrvatske pravobraniteljice.

Opštinska uprava je od Muzeja narodnog oslobodenja u Mariboru zatražila podatke o ustaškom pokretu i logoru Jasenovac, o kojem je pevao kontroverzni pevač, a muzej je dostavio podatke o slovenačkim žrtvama tog logora.

Policija u svom odgovoru zaključuje da bi Tompsonov koncert u Mariboru bez dileme ugrozio ljudska prava etničkih zajednica - Srba, Roma i Jevreja - koje su u relativno velikom broju prisutne u Mariboru, prenosi Večernjak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija