• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

22.05.2020

08:40

MILAN KNEŽEVIĆ POSLE ZAHTEVA ZA NOŠENJE ORUŽJA: Nemam poverenja u državu, jasno smo locirali POLITIČKE NALOGODAVCE!

Balkan

MILAN KNEŽEVIĆ POSLE ZAHTEVA ZA NOŠENJE ORUŽJA: Nemam poverenja u državu, jasno smo locirali POLITIČKE NALOGODAVCE!

Podeli vest

Politički motivi su isključivi razlog za atentat na mene, kaže jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević. Zbog nepoverenja u državne organe zatražio je dozvolu za nošenje oružja

Nakon što je Demokratski front saopštio je da su iz više izvora dobili informacije da određene kriminalne strukture planiraju akcije kojima bi izazvale nestabilnost u Crnoj Gori, obelodanjeno je da se ta vest odnosi na ugrožavanje života Milana Kneževića. Ono što prema njegovim rečima zabrinjava jeste činjenica da je policiji trebalo pet dana da ga sasluša i pored upozorenja na atentat od generalnog konzulata Srbije u Cirihu.

Knežević smatra da su politički motivi isključivi razlog za atentat, jer nema nikakav kriminalni klan, nije švercer droge, nafte niti cigareta.

"Ne stojim iza nekakvog ubistva, krađe ili privatizacije. Ja sam opozicioni poslanik, predsednik jedne parlamentarne stranke koji jasno i beskompromisno saopštava svoje stavove. Jedino mi ostaje zaključim da isključivo moj politički angažman može biti razlog, tim pre što sam već 50 dana u kućnom pritvoru osuđen na četiri meseca zbog verbalnog incdenta u holu Skupštine“, naglašava Kežević. 

U svetlu celokupnog pritiska na njegovu porodicu, on podseća da mu je majka bila uhapšena 31. januara, da mu je demolirana porodična kuća i da mu je uhapšen čak i brat od strica. Zbog toga, kaže on, može samo da zaključi da je jedino kao sredstvo borbe protiv njega u nekim državnim strukturama ostao upravo – atentat.

Da se priprema atentat na njega, Knežević kaže da je 15. maja saznao iz medija. Kao mogućeg egzekutora naveli su izvesnog Fljorima Ejupija o kojem se priča da je jedan od osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića.

"Nekoliko sati nakon dobijanja te informacije čekao sam da se oglasi policija, Agencija za nacionalnu bezbednost ili Specijalno državno tužilaštvo, ali njih nije bilo. Verovao sam u tu mogućnost, jer znam kroz šta smo sve prošli u prethodne četiri godine, a posebno od kad su otpočeli protesti protiv Zakona o slobodi veroispovesti", dodaje on.

Da ne bi gubili vreme, njegove kolege iz odbora Andrija Mandić, Predrag Bulatović i Nebojša Medojević napisali su pismo predsedniku Vlade Dušku Markoviću i upoznali ga sa celim slučajem. Ni to nije dalo nikakav rezultat.

 

 

U međuvremenu, Knežević kaže da ga je posetio komšija i da mu je saopštio da je njegova supruga 16. maja oko tri sata posle ponoći u blizini njihove porodične kuće videla nepoznato lice sa silikonskom maskom koje se čudno ponašalo, kao da je istraživao teren, a da je nedaleko od njega bila još jedna osoba.

Ona je to lice fotografisala, a kako je policija i dalje ćutala, Milan Knežević je rešio da  objavi fotografiju 19. maja nakon čega je, konačno, dobio poziv na saslušanje u Centar bezbednosti. Dodaje da su narednog dana „Novosti” objavile depešu iz ambasade u Cirihu o mogućem atentatu na njega i nekoj logistici koja ima veze sa državnim strukturama u Crnoj Gori, te da je na taj način zaokružen nivo njegovih saznanja u vezi sa atentatom i svime što bi moglo da proistekne posle eventualnog pokušaja.

"Saslušavali su me dva sata na klasičan, birokratski način. Tražio sam da dođu čelni ljudi policije, Veselin Veljović i Zoran Lazović, kako bi se suočili sa mnom. Bili su korektni, ali sam im rekao da nemam nikakvo poverenje u rad institucija. Zbog toga sam neka saznanja podelio jedino sa svojom porodicom. Naglasio sam im da od njih očekujem samo da meni, mom obezbeđenju i mojoj porodici dozvole nošenje vatrenog oružja, a da ćemo naći način da se samoorganizujemo i da se odbranimo. U svakom slučaju, nikoga nećemo napasti prvi, ali smo jasno locirali političke nalogodavce ukoliko dođe do atentata na mene", objašnjava Milan Knežević.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ŠOK! OGLASIO SE MILAN KNEŽEVIĆ NAKON ŠTO JE OTKRIVENO DA CRNOGORSKI REŽIM PLANIRA ATENTAT NA NJEGA: Uveren sam da je to istina, nemam poverenje ni u policiju ni u tužilaštvo!
Balkan

ŠOK! OGLASIO SE MILAN KNEŽEVIĆ NAKON ŠTO JE OTKRIVENO DA CRNOGORSKI REŽIM PLANIRA ATENTAT NA NJEGA: Uveren sam da je to istina, nemam poverenje ni u policiju ni u tužilaštvo!

Kako ekskluzivno saznaje portal glas-javnosti.rs, crnogorski režim je posredstvom svojih veza u regionalnim kriminalnim krugovima, angažovao lica iz albanskog kriminalnog miljea sa područja Kosova i Metohije, da izvrši atentat na jednog od lidera Demokratskog fronta i neumornog borca za srpske interese u Crnoj Gori Milana Kneževića

15.05.2020

14:07 >> 16:09

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija