• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.05.2020

13:56

OŽENIO SE 50 GODINA MLAĐOM! Smenjen veliki muftija u Severnoj Makedoniji!

Balkan

OŽENIO SE 50 GODINA MLAĐOM! Smenjen veliki muftija u Severnoj Makedoniji!

Podeli vest

Dve trećine Rijaseta Islamske religiozne zajednice (IRC) Severne Makedonije glasalo je za smenu reisa Sulejmana Redžepija (74) sa položaja velikog muftije, saopštio je gostivarski muftija Šaćir Fetai, navodi agencija MIA

Pravi razlog za smenu reisa, kako pišu regionalni mediji, je taj što se oženio 50 godina mlađom ženom i poklonio joj skupoceni sat.

Muftija se oženio Eminom Jetiši (24), koja je potpredsednica podružnice DUI u Studenićani i ima ćerku iz prethodnog braka, navodi skopje24.mk.

Redžepi je izgubio suprugu pre četiri godine. Albanski mediji tražili su juče detalje proslave, ali on je tražio da poštuju njegovu privatnost.

Ipak, makedonski i albanski mediji preneli su kako su oboje na rukama imali skupocene satove, a navodno je za sat svoje neveste iskeširao neverovatnih 37.000 evra, prenosi portal "Ocnal.com".

Redžepi je poznat po kontroverznim izjavama koje su uključivale širenje etničke i verske mržnje, poziranje sa mitraljezima i mapom Velike Albanije, produženoj borbi za kontrolu nad islamskom zajednicom.

U poslednje vreme o njemu se piše zbog ucenjivanja vlade, kada je pretio da će džamije držati otvorenima i "pretvoriti Makedoniju u Bangladeš" u smislu širenja koronavirusa, ukoliko mu ne bude plaćen novac iz državnog budžeta.

Prošle godine posebno je naljutio narod u Severnoj Makedoniji, kada je rekao da je to divlji narod i da zato nema, niti će ikada imati identitet.

Ove skandalozne reči on je izrekao u skopskom selu Arnakija za vreme ceremonije postavljanja kamena temeljca džamije u tom selu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija