• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S.net/Informer

08.06.2020

11:06

ĐUKANOVIĆ PONOSAN NA ZAJEDNIČKO ISTORIJSKO NASLEĐE CRNE GORE I HRVATSKE! Milo je u pravu, ima toga onoliko, Seklula Drljević, pa Dubrovnik, pa... SPISAK JE PODUŽI

Balkan

ĐUKANOVIĆ PONOSAN NA ZAJEDNIČKO ISTORIJSKO NASLEĐE CRNE GORE I HRVATSKE! Milo je u pravu, ima toga onoliko, Seklula Drljević, pa Dubrovnik, pa... SPISAK JE PODUŽI

Podeli vest

Na sastanku aktuelnog predsjednika Crne Gore i ministra spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, koji se dogodio u petak, Milo Đukanović je izjavio da je zadovoljan intezivnom pažnjom koju Hrvatska poklanja Crnoj Gori na putu ka EU, ali i obostranom diplomatskom saradnjom ove dvije zemlje

U saopštenju koje je poslato Tanjugu, Đukanović je podvukao i značaj, kako je rečeno - zajedničkog istorijskog nasleđa Crne Gore i Hrvatske.

- Nema mira, stabilnosti i napretka regiona bez integracije u Evropsku uniju. Crna Gora ima nepokolebljivu viziju da odigra ulogu dobrog primjera i bude promoter evropskih vrijednosti u regionu, uz još veću odlučnost i posvećenost reformama - rekao je Đukanović.

S druge strane, šef hrvatske diplomatije je, prenoseći pozdrave premijera Plenkovića, izjavio sledeće:

- Svaka zemlja mora pokazati da zaslužuje epitet stabilizatora ako želi put u Evropsku uniju, a Crna Gora je dokazala da je na tom putu. Hrvatska je prijatelj Crne Gore u NATO i zagovornik njene evropske ideje, a Hrvatska zajednica u Crnoj Gori dok njeguje i čuva svoj hrvatski identitet ostaje lojalna državi Crnoj Gori".

Sad, Đukanović se nije izjasnio na koje to konkretno zajedničko istorijsko nasleđe Crne Gore i Hrvatske misli.

Da li na nasleđe Sekule Drljevića, poznatog kolabracioniste i pulena ustaškg režima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.  

HRVATI ĆE POBESNETI! ORBAN PRISVOJIO I RIJEKU! To je mađarsko more i "nasilno je otcepljeno"!

Ako je na njega mislio, onda je zajedničko nasleđe zaista poveliko... 

I Drljević je kao i Pavelić zastupao je tezu o dinarskom  poreklu Crnogoraca i njihovoj potpunoj različitosti ne samo u odnosu na Srbe, već i na Slovene uopšte. Osmislio je i poseban crnogorski oblik religijskog nacionalizma, koji je nazvao crnogoroslavlje, tvrdeći da se to crnogorsko pravoslavlje suštinski razlikuje ne samo od srpskog pravoslavlja, već i od Pravoslavlja uopšte.

Uz pomoć ustaša formirao je Crnogorsko državno vijeće, a potom i Crnogorsku narodnu vojsku. 

Ipak, Drljević je najpoznatiji po izdaji četničkog vojvode Pavla Đurišića kojem su ustaše odsekle glavu. 

Foto: Fotomontaža/Reuters

Drljević je na kraju rata pobegao u u Austriju, ali su ga pronašli i likvidirali četnici osvetivši se tako za Đurišićevu smrt.

Možda je Milo, opet, mislio na zajedničko nasleđe u ratu devedesetih! Dubrovnik naprimer!

JOŠ JEDNA ZEMLJA ISPALILA MONTENEGRO! Marković otvorio granice za turiste iz ove države, ona objavila savet građanima: NE IDITE U CRNU GORU!

Istina, tada je "hrvatskoj braći" klicao kako se ne može mahati s grančicama mira dok se srpski narod po Hrvatskoj kolje, masakrira, siluje, dok im se pale kuće i uništavaju imanja samo zato sto su Srbi. 

Poručio je čak i da je šah omrznuo zbog Hrvata i njihovog "podaništva šahovnici i mladoj demokratiji tipa kalašnjikov".

Ima toga koliko hoćete...


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PANTELIJA

pre 3 godine

ЕЕЕЕЕ како се данас смејем у фацу неким мојим "пријатељима" из монтенегра и Србије, када сам ја 92-ге тврдио да су Мило и Свето (ту је још господин Вуковић последњи носилац титове штафете, госпођа Пејановић-Ђуришић) усташе, произведене у кумровачкој школи (школа за усавршавање партијског кадра и шпијунчина, везаних за хрватску УДБ-у, која је само променила дрес 90-те) умало ме нису разапели. А данас. НАРАВНО ОВО НЕЋЕТЕ ОБЈАВИТИ ЈЕР СТЕ ВИ ИПАК "слободне, демократске новине које негују еврпоске вредности".

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija