• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Indeks.hr

14.06.2020

08:11

SVE ĆEMO VAM PRSTE SLOMITI, A NE SAMO TRI! Nakon silovanja dece, u Hrvatskoj osvanula nova JEZIVA PRETEĆA PORUKA SRBIMA!

Balkan

SVE ĆEMO VAM PRSTE SLOMITI, A NE SAMO TRI! Nakon silovanja dece, u Hrvatskoj osvanula nova JEZIVA PRETEĆA PORUKA SRBIMA!

Podeli vest

Srpsko narodno vijeće objavilo je novu preteću poruku Srbima u Hrvatskoj.

"U Vukovaru hrvatskome gradu, gradu mnogi četnici su ostavili bradu. Sve ćemo vam prste slomit, a ne samo tri. Ubi Srbina", piše na zidu zgrade u zagrebačkom naselju Borovje.

 

 

Kako prenosi portal "Indeks", policija je pokrenula istragu.

Ranije danas na društvenim mrežama pojavila se fotografija nekoliko Dinamovih navijača sa natpisom kojim se preti silovanjem Srpkinja i srpske dece.

Na slici se vidi grupa mladića kako u Kustošijanskoj ulici crtala navijački grafit, koji je zapravo verzija poznatog transparenta skupine Bad Blue Boys, a uspešno crtanje proslavila je uz baklje i transparent "Je**t ćemo srpske žene i djecu".

 

 

Uz jeziv transparent i zastave HOS-a, istakli su i obeležja Crvene zvezde i Partizana koja su, pretpostavlja se, oduzeta u navijačkim okršajima. Transparent je zgrozio celokupnu hrvatsku javnost, navodi Indeks.

Zbog transparenta je privedeno osam osoba, sopšteno je iz policije.

Sramnu poruku Srbima u Zagrebu prokomentarisao je za RTL Milorad Pupovac.

- Mogu samo da kažem kako mi se čini da pod pritiskom šovinizma, mržnje i nasilnosti nekih grupa, nekih političkih aktera koji su je obnovili u kampanji za ove izbore, i mi Srbi u Hrvatskoj, i Hrvatska sve teže dišemo. Poput onog Afroamerikanca zbog kojeg je ustala cela Amerika i pridružio joj se dobar deo sveta, pa i mi iz Zagreba pre nekoliko dana - kazao je vidno potreseni Pupovac.

Prema njegovim rečima "da bismo obranili demokratiju u Hrvatskoj i sačuvali obraz kao članica EU, da ne bismo doveli u pitanje članstvo u NATO, moraćemo da ustanemo protiv ovakvih poruka".

- Nije na policiji da kaže odakle ovo dolazi, ko je naučio te mlade ljude tome, ko ih je nagovorio da to rade? To je stvar svih nas. Da u govorima i rečima i porukama onih koji su danas u kampanji ili koji su stalno u kampanji, prepoznamo mržnju, nasilnost, destruktivnost i opasnost, ne za žene srpske nacionalnosti samo, ni za decu srpske nacionalnosti samo, jer kad njih ne bude dovoljno ili ne budu pri ruci, biće to bilo koja druga žena, bilo čije dete. Vaše, moje, potpuno nepoznatih ljudi - poručio je Pupovac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
branko1

pre 3 godine

Razmislite samo gde bi,tako "hrabri I borbeni",bili da vam SAD I Nato ne pomože..Ali,neće tako biti do veka

Diverzija

pre 3 godine

Znate kako se grafiti i skandali UVEK prave samo kad je to Srbima potrebno? Kome nije jasno šta se dešava radi se o tome da je Hrvatska ko predsedavajuća pokrenula i u petak je dovela do toga da EU i Kosovo potpišu sporazum o pristupu Kosova svim EU integracijama(interpol i policija i sudstvo...) o čemu skoro svi srpski mediji ćute E ZATO se ona ekipa javila sa transparantima da se skrene pažnja pa sada grafiti a i izbori su pa kreće narodni folklor i uživanica...

Net

pre 3 godine

Kako se navodi u saopštenju hrvatskog Ministarstva, Prištini se ovim sporazumom otvaraju nove mogućnosti u međunarodnoj policijskoj saradnji, poput pristupa Eropolovom komunikaciionom kanalu, a, kako se napominje , sporazum omogućava i proaktivniji način saradnje sa svim članicama EU....

Pop

pre 3 godine

Проблем је код Хрвата психолошко здравље колектива, то је исти синдром као код амера вјетсмски синдром. Потребни су им добар тим психијатара да их лечи и остаће им дуго док се не помире са тим.

Zoran

pre 3 godine

Pa i vama srbima je potreban psihijatar, patite od manije velicine i bahatosti, mislite sve na svetu se okrece oklo vas, to je manija.... zato sto tako mislite izgubili ste u Hrvatskoj, Kosovu i Bosni ( da nije bilo Nata koji je naredbom zaustavio trupe Hrvatskog Vijeca i Federacije pred Banjalukom, na Manjaci, ona bi danas bila grad u Federaciji a ne u RS)...

marko

pre 3 godine

Oni bar "vode istragu" zbog ovakvih stvari a kada naši skandiraju "Ustase, ustase" , kada se javno na televiziji govori da hrvati su ustase i imaju ustasku ideologiju (Dačić, Šešelj i kojekakvi experti sa koca i konopca) niko ni prst da mrdne a kamoli da "vodi istragu", zato bolje da ne komentarišemo ovakve ispade jer uvek ispadnemo gori od njih

MILENA

pre 3 godine

Problem kod Hrvata je sindrom bjede i lopovskih političara. Rasturili su, prodali i opljačkali sve što su mogli, pa im je podgrijavanje ustaštva i nacionalizma , pogotovo pred izbore, jedino rješenje da zadrže vlast. Srba u Hrvatskoj ima na nivou statstičke greške, pa je sav taj užasni cirkus potpuna besmislica. Mađarska ima "interesantne" primjedbe u posljednje vrijeme, ali to ovim hrvatskim "domoljubcima" ne smeta. U stvari je pitanje da li bi smjeli napisati išta protiv Mađara u Hrvatskoj. Ovakve poruke kao za Srbe, sigurno ne. Šta reći osim prave "junačine".

ringispil

pre 3 godine

Cim ste usli u evropu ona propade. Toliko ste maligni i zarazni.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija