• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

14.06.2020

22:20

POLICIJA UŠLA U SABORNI HRAM U PODGORICI! Došli da hapse protojereja Mirčetu, NAROD GA ČUVA!  (VIDEO)

Balkan

POLICIJA UŠLA U SABORNI HRAM U PODGORICI! Došli da hapse protojereja Mirčetu, NAROD GA ČUVA! (VIDEO)

Podeli vest

Crnogorska policija ušla je u Saborni hram Hrista spasitelja u Podgorici sa namerom da privede protojereja Mirčetu Šljivančanina, javili su mediji. Međutim, protojerej stavrofor Velibor Džomić rekao je da nema policije u hramu, ali nije isključio mogućnost da neko od sveštenika bude pozvan na informativni razgovor

- Nema nikakve policije u hramu - kratko je rekao Džomić za Sputnjik. On ipak nije isključio mogućnost da neko od sveštenika bude pozvan na informativni razgovor.

Protojereja Mirčetu Šljivančanina su, po rečima podgoričkog paroha Predraga Šćepanovića, pripadnici policije hteli da privedu, ali da ga je odbranio narod, prenose Vijesti.

Očekujemo da će policija doći po njega čim se narod raziđe - kazao je Šćepanović.

MITROPOLIT AMFILOHIJE ISPRED HRAMA U PODGORICI PORUČIO: Neka me uhapse i vode u Spuž! Nećemo odustati dok ne poništi bezbožni zakon

ZABRANJENA LITIJA U NIKŠIĆU! Građani sponatno krenuli u protestnu šetnju (VIDEO)

 

 

Šćepanović nije znao ništa o krivičnoj prijavi koja je bila podneta, pa je tužilastvo odbacilo, kako su javili neki mediji.

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije rekao je večeras ispred Hrama Hristvovog Vaskrsenja u Podgorici da je od njega i protojererja Mirčete Šljivančanina traženo da "razagnaju narod sa Hrama".

Amfilohije je to rekao nakon povratka pred Hram Hristovog Vaskrsenja sa protestne litije ulicama Podgorice u kojoj je učestvovalo više hiljada građana i koju je predvodio Amfilohije.

Policija: Sveštenici pozvani zbog kršenja mera

Uprava crnogorske policije saopštila je večeras da je pozvala više sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori u centre bezbednosti u Podgorici, Danilovgradu i Budvi, jer je na litijama koje su ranije prijavili bilo više od 200 građana.

Sveštenici su pozvani da daju izjave na okolnosti javnih okupljanaja suprotno merama Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti - rečeno je u Upravi policije, prenosi podgorički portal CdM.

Kako se navodi, izjave će dati oni sveštenici koji su prijavili skupove.

Večeras su u više gradova održane litije u organizaciji SPC u znak protesta protiv Zakona o slobodi veroispovesti, koji je usvojen krajem prošle godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija