• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/In4s

01.07.2020

08:31

KLJUČA U BUDVI! DEO POLICAJACA ODBIO DA UDARI NA NAROD, u grad poslata policija sa severa?!

Balkan

KLJUČA U BUDVI! DEO POLICAJACA ODBIO DA UDARI NA NAROD, u grad poslata policija sa severa?!

Podeli vest

Policijski službenici iz Budve, kako nezvanično saznaje portal IN4S, nisu želeli sukobe sa svojim sugrađanima

Deo policajaca Centra bezbednosti Budva zatražio je bolovanje, ili odmor, kako ne bi učestovavao u eventualnim nemirima u Budvi.

Iz tog razloga je, po informacijama do kojih je došao portal IN4S, angažovan deo pripadnika policije sa severa.

Na pitanja ovog portala, da li je u Budvi angažovano ljudstvo iz drugih opština, i iz kojih, Uprava policije nije odgovorila.

Takođe, nezvanično, došlo je i do verbalnog sukoba između direktora policije Veselina Veljovića i komandira policije u Budvi, zbog prekoračenja policijskog ovlašćenja i prekomerne upotrebe sile.

Podsetimo, proteklih nekoliko nedelja, policija je više puta brutalno intervenisala i prebijala građane Budve.

Snimci koji su objavljivani u medijima i na društvenim mrežama svedoče o brutalnosti policije, koja je primjenjivana u toku političke krize u tom gradu, izazvanom političkom korupcijom i nasilnom smenom vlasti.

Građani su prebijani na ulici, ubačen je suzavac u salu u kojoj su deca trenirala, a posebno ogorčenje javnosti, izazvala je slika, na kojoj policajac kolenom pritiska vrat savetnika za finansije gradonačelnika Budve Mladena Mikijelja.

Ono što je takođe karakterisalo policijsko postupanje u Budvi, bilo je prisustvo policije pod punom opremom, ali bez identifikacija, što je zakonom zabranjeno. Savet za građansku kontrolu policije, zatražio je da svi pripadnici policije, moraju imati jasno istaknutu policijsku značku kao i identifikaciju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zvonko

pre 3 godine

Ovo sto radi Crnogorska policija, nema ni u Afici. Sramota ,Sramota

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija