• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.07.2020

13:39

RASTE BROJ ZARAŽENIH U BiH! U Federaciji još 139 inficiranih, u RS 50, epidemiološko stanje se POGORŠAVA!

Balkan

RASTE BROJ ZARAŽENIH U BiH! U Federaciji još 139 inficiranih, u RS 50, epidemiološko stanje se POGORŠAVA!

Podeli vest

U BiH je na koronavirus pozitivno 189 osoba, u FBiH 139

U Bosni I Hercegovini - Republici Srpskoj I Federaciji BiH, u poslednja 24 sata ukupno je koronavirusom zaraženo 189 osoba.

Samo u Federaciji BiH pozitivno je 139 osoba od 1.166 testiranih uzoraka, saopštio je federalni Institut za javno zdravlje.

Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Srednjobosanskom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada je testiran 69.221 uzorak, a kovid-19 je potvrđen kod 3.851 osobe.

 

 

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 1.528 pacijenata, 46 pacijenata oporavilo se u protekla 24 sata.

Trenutno je aktivno 2.239 slučajeva-oboljelih od kovid-19, a do sada su zabeležena 84 smrtna slučaja.

U poslednja 24 sata prijavljena su tri smrtna slučaja, radi se o muškim osobama iz Sarajeva (1932.), Sapne (1939.) i Gračanice (1937.).

Iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva preporučuju građanima da zbog pogoršane kovid-19 epidemiološke situacije, izbegavaju javna okupljanja i ograniče svoja kretanja.

U poslednja 24 sata u Republici Srpskoj registrovano je 50 novih slučajeva virusa korona i dva smrtna slučaja, rekao je vršilac dužnosti direktora Insitituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.

 

 

Istakao je da je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije u Srpskoj, ali i da je u pojedinim opštinama došlo do smirivanja.

Epidemiolog doktor u Institutu za javno zdravstvo Jelena Đaković Dević je navela da je obavljeno 237 laboratorijskih tetstiranja.

Ona je rekla je da je najveći broj zaraženih u protekla 24 časa u Zvorniku - devet.

Preminuli su iz Ljubinja i Sokoca.

Do sada je u Srpskoj od ovog virusa preminula 141 osoba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija