• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.07.2020

15:00

REGION U KANDŽAMA KORONE: Raste broj obolelih u Hrvatskoj i BiH, u Sloveniji testirano više od 1.000 osoba, 19 pozitivno!

Balkan

REGION U KANDŽAMA KORONE: Raste broj obolelih u Hrvatskoj i BiH, u Sloveniji testirano više od 1.000 osoba, 19 pozitivno!

Podeli vest

U poslednja 24 sata u Federaciji BiH registrovana su 182 slučaja zaraze koronavirusom, ukupno u BiH 267

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo, 182 novozaražene osobe su identifikovane među 1.300 testiranih uzoraka.

Novi slučajevi registrovani su u svim kantonima u Federaciji. Do sada su testirana 71.562 uzorka, a kovid-19 je potvrđen kod 4.170 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u FBiH oporavljeno je 1.709 pacijenata, 107 pacijenata oporavilo se u protekla 24 sata.

Trenutno je aktivno 2.369 slučajeva obolelih od kovid-19, a do sada su zabeležena 92 smrtna slučaja.

 

 

Samo u poslednja 24 sata prijavljeno je pet smrtnih slučajeva.

U poslednja 24 sata u Republici Srpskoj je novih 85 zaraženih koronavirusom i jedan smrtni slučaj. Novozaraženi su identifikovani među 472 analizirana uzorka.

Radi se o 51 muškoj i 34 ženske osobe, od kojih je 22 mlađe, 52 srednje i 11 osoba starije životne dobi, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Prema mestu prebivališta, 17 osoba je iz Banjaluke, 12 iz Zvornika, devet iz Foče, šest iz Višegrada, po četiri iz Bijeljine, Doboja, Kostajnice, Nevesinja i Sokoca, po tri iz Trebinja i Šamca, po dve iz Kotor Varoša i Prnjavora i po jedna iz Bileće, Vlasenice, Laktaša, Modriče, Mrkonjić Grada, Oštre Luke, Rudog, Ugljevika, Šekovića, Šipova i Milića.

Prijavljen je jedan smrtni slučaj, a radi se o ženi srednjih godina iz Sokoca.

 

 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 3.425 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 143 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Od početka epidemije oporavilo se ukupno 1.758, osoba. Testirano je ukupno 43.040 osoba.

U Sloveniji registrovano još 19 osoba sa koronom

U Sloveniji su za protekla 24 sata testirane 1.032 osobe, od čega je registrovano 19 novoobolelih.

Krivulja rasta zaraženih tokom proteklih dana ostala je ravna, navodi agencija STA.

Hospitalizovano je 18 pacijenata inficiranih kovidom-19, a jedan od njih se nalazi na intenzivnoj nezi, saopštila je vlada.

Do sada je u Sloveniji zaraženo skoro 1.900 ljudi, a preminulo je 111.

Najnoviji broj obolelih podudara se sa slučajevima registrovanim u utorak, dok je u ponedeljak bilo potvrđeno desetoro novozaraženih, nakon dve sedmice sa dva skoka od 30 i 34 nova slučajeva.

U Hrvatskoj 86 novozaraženih u poslednjih 24 sata

 - Danas je 143. dan od pojave koronavirusa u RH. Broj pozitivnih osoba od 25. februara je 4.039. Od toga je u poslednja 24 sata 86 novoobolelih osoba. Ukupno se oporavilo 2.729 osoba, od čega u 24 sata 34 osobe, 13 više nego juče, a oporavljenih kod kuće je 87 više nego juče. U posljednja 24 sata nema preminulih - poručio je ministar zdravstva Vili Beroš.

 

 

Od današnjih pozitivnih, čak 74 odsto je iz samoizolacije pa nisu dalje širili virus. Od zdravstvenih radnika aktivno je 82, a u samoizolaciji ih je 487, odnosno 21 manje nego juče.

- Svakodnevno razmatramo i donosimo selektivne mere s obzirom na epidemiološku situaciju. Najkraći put do suzbijanja epidemije je pridržavanje nužnih mera i preporuka epidemiologa. Stoga molim građane za strpljenje i odgovorno ponašanje. Zahvaljujemo svima koji svojim primerom upućuju na to kako se trebamo ponašati - rekao je Beroš. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija