• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik/novosti.rs

25.07.2020

10:44

JOŠ JEDAN MILOV NOŽ U LEĐA SRBIMA, ŠALJE PREDSTAVNIKA NA PROSLAVU "OLUJE"! DAČIĆ: Morbidni tulum na Kninskoj tvrđavi je prirodni tok antisrpske politike vlasti u CG!

Balkan

JOŠ JEDAN MILOV NOŽ U LEĐA SRBIMA, ŠALJE PREDSTAVNIKA NA PROSLAVU "OLUJE"! DAČIĆ: Morbidni tulum na Kninskoj tvrđavi je prirodni tok antisrpske politike vlasti u CG!

Podeli vest

I pre nego što je stigao zvaničan poziv, Crna Gora je odlučila da i ove godine pošalje predstavnika na obeležavanje 25 godina od hrvatske vojno-policijske akcije „Oluja“. Za šefa diplomatije Ivicu Dačića najave iz Podgorice su očekivane

„Nažalost, više nije iznenađenje što se Crna Gora pridružuje jedinoj državi u Evropi koja slavi etničko čišćenje sopstvenih građana. Aktuelna vlast u Podgorici otišla je predaleko u širenju antisrpske politike, pa se posle priznavanja Kosova, pretnji da će zvati NATO da ih brani od Srbije i progona Srpske pravoslavne crkve, morbidni tulum na Kninskoj tvrđani nameće kao prirodan tok“, izjavio je Dačić za Novosti.

Predstavnik crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova Vladimir Radulović je, odgovarajući na pitanje poslanika DF Jovana Vučurovića da li će Crna Gora opet poslati predstavnike u Hrvatsku, rekao da to „zavisi od toga kako će organizovati proslavu zbog epidemije“.

 

 

„Poslaćemo ako budu obeležavali Dan pobede“, kazao je Radulović.

Predsednik Dokumentaciono informacionog centra „Veritas“ Savo Štrbac smatra da Crna Gora ovim želi da se „dodvori“ Hrvatskoj.

„Čini mi se da je cilj ovakvog poteza jasan, a to je ulagivanje Hrvatskoj čiji im je glas potreban za ulazak u Evropsku uniju. Crna Gora im se dodvorava na sve načine, pa i tako što su do sada Hrvatskoj izručili najmanje osam Srba za kojima je Zagreb izdao poternice. Učešće u proslavi ‘Oluje’ je skandalozan potez u svakom pogledu, a posebno imajući u vidu da su Srbija i Crna Gora činile istu državu u vreme rata, koju je Hrvatska tužila za genocid. Još je gore što je očigledno praksa slanja izaslanika na obeležavanje ’Oluje’ za Crnu Goru postala tradicija“, konstatovao je Štrbac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maks

pre 3 godine

Dobro nam došla Crna Goro. na proslavu velike pobjede. Pokazali ste ljudskost,pokajali se i ispričali se Hrvatskoj. Danas smo dobri suradnici. A tako če i ostati. Neprijatelj nam je isti. Dobro nam došli u HR. Doči čemo i mi vama, kadgod treba.

gaša

pre 3 godine

Tako ih je učio Josip Broz i... oni ne skreću sa njegovog puta. Tako je uči sve u SFRJ ,svi protiv SRBIJE...

0631558001

pre 3 godine

netreba se cuditi crnogorcima , oni kao ni hrvati nemaju svoju naciju , a drzavu su dobili na poklon kao i hrvati , sta je tu neobicno hrvati=crnogorci =siptari braca po oruzju

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija