• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

25.07.2020

19:11

CRNOJ GORI PRETI TOTALNO SIROMAŠTVO, UGOSTITELJSTVO NA APARATIMA! Čak 60 odsto manje oglasa za novi posao NEGO PROŠLE GODINE U OVO VREME!

Balkan

CRNOJ GORI PRETI TOTALNO SIROMAŠTVO, UGOSTITELJSTVO NA APARATIMA! Čak 60 odsto manje oglasa za novi posao NEGO PROŠLE GODINE U OVO VREME!

Podeli vest

Prema podacima crnogorskog portala zaposli.me, sada je čak 60 odsto manje oglasa za novi posao nego u isto vreme prošle godine

Višnja Gluščević iz tog portala kaže da se sredinom marta, sa prvim talasom pandemije, osetio mali pad potražnje, ali već u maju i početkom juna, potražnja se polako se vraćala na prošlogodišnji nivo.

Međutim, napominje ona, pozitivan trend rasta oglasa ponovo je naglo stao od sredine juna, kada je došlo do novog talasa virusa koji celoj privredi, ali i regionu stvara probleme.

Grana delatnosti koja je najviše pogođenae, prema rečima Vanje Gluščević - ugostiteljstvo.

- Ako bismo uzeli u obzir ugostiteljstvo kao delatnost koja je najviše pogođena koronom, a jun i jul mesec kada ugostitelji putem našeg portala već uveliko traže kadar za letnju sezonu , potražnja je smanjena za čak 60 odsto u odnosu na isti period prošle godine - rekla je Gluščević za Novu M.
 

JADRAN PUST, SAMO U OVOM MESTU KRCATO! Slobodnog smeštaja skoro da nema, na plaži jedva nalaze mesta za peškir!

S druge strane, u odnosu na prošlu godinu portal zaposli.me beleži 50 odsto veću potražnju u oblasti prodaje. U odnosu na turizam, građevinarstvo ipak nije pretrpelo velike posledice korona krize.

- U oblasti građevine, prema našim podacima, potražnja je od sredine marta pa do danas bila za čak nekoliko procenata veća u odnosu na prošlu godinu - istakla je GLuščević.

Prema proceni svetske banke u Crnoj Gori, zbog pandemije koronavirusa između devet i 20.000 građana moglo bi da padne u siromaštvo, a ako kriza potraje efekat bi mogao da bude i još gori.

Pandemija koronavirusa ostavila je mnoge ljude bez posla. Prema podacima Zavoda za zapošljavanje, ukupan broj nezaposlenih u Crnoj Gori zaključno sa 30. junom je 41,890 što čini 18,6 odsto.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Glas razuma

pre 3 godine

Šta vas briga za hranu i siromaštvo, važno je da imate bogatog Mila.

zoki

pre 3 godine

Sad ce da prodaju deci u Srbiji jos vise droge i ovi sto su u drzavnoj upravi jos vise da kradu i otimaju a drze i policiju tako da im niko nemoze nista .

Srboljub

pre 3 godine

Kad ste već odlučili da odete do Knina i ponovo uveličate slavlje i odate počast "velikoj" hrvatskoj akciji "Oluja" i časnicima domovinskog rata, vidite sa Hrvatima koliko bi tražili za obalu, pa da sve povežu od Dubrovnika do Ulcinja. Miločer nek ostane, ako je ikako moguće, da bi doživotni mogao da osoli g...cu.

Plava Ptica

pre 3 godine

Poslove po hotelima-od ciscenja,kuvanja do konobarisanja,uglavnom su radili ljudi iz Srbije!Koliko je sada njih bez prebijenog dinara?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija