• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.07.2020

08:14

EPISKOP JOANIKIJE: Ponuda koju smo dobili od Mila je neiskrena, neodgovarajuća, neprimerena, ponižavajuća i sa ZLOM NAMEROM!

Balkan

EPISKOP JOANIKIJE: Ponuda koju smo dobili od Mila je neiskrena, neodgovarajuća, neprimerena, ponižavajuća i sa ZLOM NAMEROM!

Podeli vest

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije izjavio je da je formula koju je Mitropolija crnogorsko-primorska dobila od crnogorske vlade za registrovanje crkve "neiskrena, neodgovarajuća, neprimerena i ponižavajuća, suprotna Ustavu i međunarodnim obavezujućim aktima"

Joanikije je u "internet litiji" ocenio da takva ponuda Vladinog ekspertskog tima nije usaglašena ni sa čim, osim sa "zlom voljom vlasti", prenosi podgorički portal CdM.

- Ona na jedan ciničan način hoće da nas dovede u situaciju da mi pristankom na takvu formulaciju zapravo likvidiramo sami sebe - kazao je vladika i dodao da crkva ne beži od evidencije, ali da država ne može da krši njihova osnovna prava i da briše istoriju i subjektivitet.

Vladika je podsetio da je Vlada ponudila nastavak dijaloga tek posle isteka roka koji je crkva dala, ali da način na koji su dobili poziv, pred zaključenje rada Skupštine, nije mnogo obećavao.

 

ĐUKANOVIĆU, ŠTA AKO PUKNEŠ NA IZBORIMA?! Suđenje vladici Joanikuju odloženo za 4. septembar! MILOVO BITI ILI NE BITI JE 30. AVGUSTA!

Prema njegovim rečima, vlast je računala da će crkva odbiti dijalog, pošto je prošao rok koji je bio naznačen.

- I da nas pred celim svetom optuže da mi nećemo dijalog, da smo mi ovde neka fanatična grupa koja ne poštuje državu, neće da razgovara itd. Pošto to nije uspelo, oni predstavljaju da smo mi neki antidržavni element. Ja čvrsto stojim na stanovištu da ova vlast, sa ovakvim ponašanjem više ugrožava državu, njenu stabilnost i budućnost od bilo koga drugog - ocenio je on.

VLADIKA JOANIKIJE: Đukanović misli da je Crna Gora njegov FEUD, niti je kršten, niti išta zna o Crkvi!

On je dodao da crkva nema nameru da izlazi na izbore, da je ispod časti i odgovarati na takve neprimjerene optužbe, poručujući da se crkva ne bavi politikom, već da se bori protiv "zla, nepravde i nepoštovanja države".

- Kada se reši ova stvar, mi nećemo imati potrebu da se bavimo ovim stvarima, ako su naša prava zagarantovana - rekao je Joanikije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija