• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/borba.me/glas javnosti

28.07.2020

15:36

SUPERHEROJ "MILOMEN"! Epska fantastika u službi crnogorskog režima!

Balkan

SUPERHEROJ "MILOMEN"! Epska fantastika u službi crnogorskog režima!

Podeli vest

Političke kampanje tokom poslednjih godina postaju sve agresivnije, ali i besmislenije, tako da se u aktuelnom periodu javljaju i one koje se svode na ogoljenu propagandu bez ikakvog uporišta u realnosti

Posle političkog uspeha koji su donele pojedine kampanje zasnovane na promociji političkih lidera kao superheroja, bilo u igranim filmovima, bilo u onim koji su neosnovano prezentovani kao dokumentarni, crnogorski predsednik Milo Đukanović je odlučio da se i on u ovogodišnjoj predizbornoj kampanji okuša u ulozi „akcionog junaka“ u kvazidokumentarnom filmu „Zavjera“.

Za ovaj film njegov režiser Šeki Radončić, poznat po bliskosti crnogorskom režimu, u sinopsisu „holivudski“ navodi da prikazuje zaveru koja je za cilj imala „uklanjanje prozapadnog premijera Mila Đukanovića i instaliranje proruske vlasti u Crnoj Gori“, odnosno da se radi o ostvarenju iz žanra epske fantastike, koje govori o tome kako je na putu malene Crne Gore ka „hepiendu“ u zagrljaju NATO pakta, neuspešno pokušala da se ispreči „velika i strašna Rusija“, te kako se na kraju sve ipak dobro završilo samo zahvaljujući superheroju „Milomenu“, plemenitom spasiocu crnogorske nejači.

Naime, Radončićev film „Zavjera“ će 15. avgusta biti prikazan u sklopu takmičarskog programa na sarajevskom filmskom festivalu. Tema filma je navodni državni udar, koji je trebalo da se realizuje prilikom prethodnih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 2016. godine. Tokom montiranih sudskih postupaka, koji su se ovim povodom vodili prethodnih godina, nedvosmisleno je ustanovljeno da se i tada radilo o „izbornom marketingu“, te konstrukciji crnogorskog rukovodstva u cilju opstanka na vlasti, kao i da ne postoje nikakvi dokazi da je bilo ko iz inostranstva učestvovao u organizaciji bilo kakvog prevrata u Crnoj Gori, već se sve svodi na lažna svedočenja psihički obolelih lica, koja su za to od strane crnogorskih vlasti dodatno materijalno motivisana.

U navedenom kontekstu, sasvim se osnovano može zaključiti da je „rijaliti program Državni udar“, koji je u cilju opstanka Đukanovićevog režima crnogorskim glasačima emitovan tokom prethodnih izbora, uoči ovogodišnjih parlamentarnih izbora dobio svojevrsni nastavak, oličen u filmu „Zavjera“.

Međutim, ne radi se o prvom nastavku, s obzirom na to da je Đukanovićeva propagandna mašinerija u međuvremenu, tokom februara ove godine, već plasirala sličan tendenciozni kvazidokumentarni film „Svjedok božje ljubavi“, kojim su od strane crnogorskog režima „naivnom narodu“ kao „glavni negativci“ prezentovani mitropolit Amfilohije i Srpska pravoslavna crkva, sa kojima će se spasilac Crne Gore „Milomen“ konačno obračunati.

Okolnost da se predizborni propagandni film crnogorskog režima uz veliku pompu prikazuje na festivalu u BiH, evidentno ukazuje na to da Đukanovićev politički marketing prilikom ovogodišnjih parlamentarnih izbora prevazilazi granice njegove države, te na grubo mešanje vlasti u Sarajevu u izbore u Crnoj Gori. ž

Međutim, kada se uđe u analizu motiva za ovakvo „sadejstvo“ bosanskih i crnogorskih vlasti, ne može se isključiti mogućnost da je u pitanju upravo podizanje unutrašnjih i regionalnih tenzija, u cilju stvaranja ambijenta za nasilno i protivustavno delovanje crnogorskog režima, odnosno svojevrsna priprema za nove izmišljene i nezakonite postupke, a samim tim i buduće nastavke serijala „Milomen“.

Preostaje da se vidi li će i ostatak predizborne „predstave“ Mila Đukanovića biti ovako neoriginalan, teatralan i isprazan, na nivou holivudske „C produkcije“, ili će ipak određenu dozu ozbiljnosti uneti novi „ceremonijal majstor“ iz Hrvatske Boris Malešević, za čiju pomoć je Đukanović izdvojio značajna sredstva, ponet rezultatima koje je svojim „trikovima“ Malešević tokom prethodnih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj obezbedio za svog tadašnjeg klijenta, Đukanovićevog strateškog partnera, Andreja Plenkovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20